Novosti

Kronika

Komemoracija u Novoj Krivaji

U organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Đulovac održana je komemoracija žrtvama fašizma u selu Novoj Krivaji kod Đulovca gdje je zvjerski ubijeno 28 ljudi

Large 3

U organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Đulovac, održana je komemoracija žrtvama fašizma u selu Novoj Krivaji kod Đulovca. U komemoraciji su učestvovali i članovi vijeća iz Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske županije i Grada Grubišnog Polja.

Događaj su još uveličale delegacije antifašističkih udruženja i Pododbora SKD Prosvjete Lipika i Pakraca dok su parastos za sve postradale služili virovitičko-daruvarski jereji Luka Bosanac i Blagoja Đukić. Nakon polaganja vijenaca, Milan Radaković, predsjednik VSNM-a Đulovca, osudio je ustaški zločin u Novoj Krivaji. Naveo je kako zvjerski ubijeno 28 ljudi koji su pobacani u bunar te poručio kako se to stradanje ne smije zaboraviti te kako je nužno da ga se uvijek dostojno prisjetimo i obilježimo komemorativnim skupom. Na komemoraciju su govorili Darko Karanović, predsjednik VSNM-a Bjelovarsko-bilogorske županije, načelnik Općine Đulovac Anđelko Kolić, zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Saša Lukić te zamjenici župana Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije Igor Pavković i Nikola Ivanović. Nakon komemoracije, druženje je nastavljeno u sali Općine Đulovac.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više