Novosti

Kronika

Kros RTS-a u Belom Manastiru

Na gradskom stadionu u Belom Manastiru održan je Kros Radio-televizije Srbije, u organizaciji gradskog Vijeća srpske nacionalne manjine. Na ovoj poznatoj atletskoj manifestaciji sudjelovalo je pedesetak djece

Td5towae2r5ge792m0m4zj5zeju

Osvajači medalja na Krosu RTS-a u Belom Manastiru

Na gradskom stadionu u Belom Manastiru održan je Kros Radio televizije Srbije u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Belog Manastira. Na krosu se okupilo pedesetak djece koja su trčala, te još petnaestak njih koji su došli kao moralna podrška, a nisu mogli trčati iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga.

Pridružili su im se i roditelji, koji su pomagali oko svega, te su nakon službene trke odmjerili snage s djecom u povlačenju užeta. Bilo je poprilično napeto: nisu se dali ni jedni ni drugi, a pobjedu su željeli i jedni i drugi.

Događaj je protekao uz puno smijeha, veselja i uzbuđenja, pogotovo za najmlađe učesnike, kojima je to bio poseban doživljaj, a u kome ih nisu omeli ni padovi dok su trčali. Raduju se ponovnom krosu, a neki od njih i nagradnom boravku u Kampu RTS-a za djecu iz dijaspore u Futogu kod Novog Sada.

Kros RTS-a najveća je atletska manifestacija u Evropi, a ove godine održana je 27. put. Organizuju je sve predškolske ustanove, osnovne i srednje škole pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Ukupno, u njoj učestvuje pola miliona mladih, a organizuje se u mnogim zemljama među srpskom dijasporom.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više