>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše M.J.G.

Likovni susreti na Baniji

Sedamnaesti po redu Likovni susreti na Baniji bit će održani ovoga vikenda, od 10. do 12. jula, na području Petrinje, Moštanice i Bresta, u organizaciji petrinjskog Pododbora SKD-a ‘Prosvjeta’

Sedamnaesti po redu Likovni susreti na Baniji bit će održani od 10. do 12. jula, u organizaciji petrinjskog Pododbora SKD-a ‘Prosvjeta’, a pod pokroviteljstvom Grada Petrinje. Ove godine na susretima sudjeluje više od dvadeset slikara amatera, kao i akademskih slikara koji će slikati prirodne ljepote Petrinje i okolice.

Program ove manifestacije kreće u petak, 10. jula, u 10 sati, u parku kod petrinjske Galerije Krsto Hegedušić, a slikari će do kraja dana svoje slikarsko umijeće prakticirati po raznim petrinjskim lokacijama. Istog dana u Galeriji K. Hegedušić, u 17 sati, bit će otvorena 8. Izložba slika na kojoj će biti izloženi radovi više od 40 autora koji su dosad sudjelovali na Likovnim susretima i Likovnim kolonijama koje petrinjski pododbor ‘Prosvjete’ tradicionalno organizira od 2004. godine naovamo.

U subotu, 11. jula, od 9 sati, ovi Likovni susreti odvijat će se u selu Moštanica kod Petrinje, dok će u nedjelju, 12. jula, slikari okupiti od 9 sati ujutro u mjestu Brest, kod restorana Mlinski kamen, gdje će ponovno iskazivati svoju slikarsku kreativnost.

1/1