Novosti

Kronika

Literarne nade

Učenice iz Velikog Poganca kod Koprivnice dobile priznanja: Darija, Zorana i Tamara sudjelovale su na međimurskom književnom natječaju posvećenom mitu o zmaju

78jrjtwotydttpxl6vlf1iqcyab

Učenica Zorana Đurašević

Veliki Poganac kod Koprivnice, duhovni i društveni centar potkalničkih Srba, može se pohvaliti svojim mladim književnim nadama. Riječ je učenicama velikopoganačke osnovne škole Dariji Smoljanović, Zorani Đurašević i Tamari Škrlec koje su sa svojim poučnim pričama učestvovale na međimurskom književnom natječaju ‘Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka’.

Pričama i ilustracijama u kojima su se bavile historijom Velikog Poganca, uspjele su osvojiti vrijedne nagrade i priznanja, a o svemu je javnost obavijestila i njihova škola.

- Svako mjesto ima neku legendu ili mit. U neke legende uključeni su i zmajevi. Udruga Mlada pera iz Međimurja raspisala je natječaj ‘Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka’. Mali književni stvaraoci iz Veliki Poganac istraživali su povijest svog kraja i napisali zanimljive priče, u koje su na kreativan način ‘ubacili’ lik Zmajčeka Pozojčeka. Među 44 objavljene priče nalaze se i priče troje učenika Veliki Poganac. Priče i ilustracije učenika 3. razreda, Daria Smoljanovića, ‘Na krilima Zmajčeka Pozojčeka’ i Tamare Škrlec ‘Nikolin pomagač Zmajček Pozojček’ bit će objavljene u slikovnici koja će biti predstavljena u vrijeme Porcijunkulova u Čakovcu. Učenica 4. razreda Zorana Đurašević dobila je nagradu za najkreativniju i najpoučniju priču osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske s pričom ‘Balade Zmajčeka Pozojčeka’. Uz svoj primjerak slikovnice, dobit će i plaketu Zlatno pero te 500 kn novčane nagrade.

Lokalna književnica Vesna Hadelan izražava zadovoljstvo jer se na ovaj način kod djece potiču intelektualna kreativnost i književno stvaralaštvo.

- Čestitka mladim književnicima, a posebna pohvala učiteljici Marini Levak koja potiče kreativnost i stvaralaštvo kod svojih učenika. Ona svoj posao odrađuje znanjem i ljubavlju. Svijetli primjer svojim kolegama - istaknula je Vesna.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više