Novosti

Kronika

Нoвa фaсaдa зa пaрoхиjски дoм

Зaхвaљуjући вjeрницимa и свeштeнику Брaнислaву Toдoрићу, Пaрoхиja Вeлики Пoгaнaц мoжe сe пoхвaлити нoвим изглeдoм свoгa дoмa. Пaрoхиjски дoм кojи je дуги низ гoдинa биo нeурeђeн, приje нeкoликo дaнa дoбиo je нoву фaсaду

Large 1

Uređenje je obavljeno sredstvima vjernika i općina

Zahvaljujući vjernicima i svešteniku Branislavu Todoriću, Parohija Veliki Poganac može se pohvaliti novim izgledom svoga doma. Parohijski dom koji je dugi niz godina bio neuređen, prije nekoliko dana dobio je novu fasadu. Izradi fasade, dobrovoljnim novčanim prilozima pomoglo je više mještana Velikog Poganca, Duge Rijeke, Ribnjaka, Ludbreškog Ivanca i drugih mjesta. Financijsku pomoć pružili su nadležna Općina Rasinja, susjedna Opština Sokolovac kao i Mitropolija Zagrebačko-ljubljanska. U parohijskom domu sa svojom porodicom živi paroh Todorović koji je bio glavni inicijator projekta obnove. Nakon završetka fasade, u planu su daljnji građevinski radovi oko samog doma.

- Slike govore više od riječi. Fasada kao fasada je konačan izgled, a prije nje je trebalo jako puno poslova odraditi i pripremiti. Fasada je urađena ali sad preostaju još neki završni radovi, kopanje i postavljanje odvodnih cijevi i betoniranje trotoara. Prije svega, ovom prilikom želimo da se zahvalimo svima koji su svojim novčanim prilozima i moralnom podrškom pomagali svo ovo vrijeme ali svakako pozivamo i druge ljude da se uključe i pomognu. Nakon ovih radova nećemo stati već ćemo svim silama nastaviti da uređujemo naše svetinje na slavu Božju i na korist cjelokupne zajednice - naglasio je velikopoganački paroh Todorović.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više