Novosti

Kronika

Прoслaвили Свeту Tрojицу

Прaвoслaвни прaзник Свeтe Tрojицe трaдициoнaлнo je прoслaвљeн у Дугoj Риjeци у Oпштини Рaсињa. Kумa oвoгoдишњe слaвe билa je Спoмeнкa Смoљaнoвић сa свojoм пoрoдицoм из Вeликoг Пoгaнцa

Large 1

Pravoslavni praznik Svete Trojice tradicionalno je 12. jula proslavljen u Dugoj Rijeci u Opštini Rasinja. Kao i svake godine, proslava je počela prigodnom službom u crkvi Sv. Trojice na kojoj se okupio veliki broj vjernika iz Duge Rijeke i drugih okolnih mjesta.

Ove godine molitveno sabranje uz velikopoganačkog paroha Branislava Todorovića, predvodio je i sveštenik Slavomir Gvojić iz Velike Bršljanice. Kuma ovogodišnje slave bila je Spomenka Smoljanović sa svojom porodicom iz Velikog Poganca koja je kumstvo za sljedeću godinu predala Dragani Vučinić iz Radeljeva Sela. Bogosluženju su prisustvovali i predstavnici srpske nacionalne manjine. VSNM Koprivničko-križevačke županije je pripremilo posluženje u crkvenom domu. Krsna slava crkve ujedno je slava cijelog sela, a to je obilježeno turnirom u fudbalu. U turniru je učestvovalo desetak ekipa, a među njima i Viktorija iz Vojakovca. Nakon turnira, svi su dobili priliku uživati seoskoj zabavi i veseloj atmosferi do ranih jutarnjih sati.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više