Novosti

Kronika

Ljetna škola srpskog jezika i kulture "Sava Mrkalj"

I ove godine SKD „Prosvjeta“ i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba u odmaralištu na Viru organiziraju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture "Sava Mrkalj"

Large sava mrkalj

S jedne od prošlogodišnjih škola (foto SKD "Prosvjeta")

Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba i ove godine od 18. do 30.7. organiziraju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture "Sava Mrkalj". Škola se organizira na Viru, u odmaralištu "Cvrčak", koje se nalazi izvan naselja Vir, 150 metara od mora, s vlastitim dvorištem, bezbjednim za igru i boravak učenika. Sobe su višekrevetne sa kupatilom. Boravak u odmaralištu uključuje smještaj, tri glavna obroka i užinu.

Cilj Ljetnje škole jest usvajanje dodatnih znanja o kulturi i jeziku srpskog naroda, uz očuvanje i nacionalnog i kulturnog identiteta. Kroz program učenici stječu nova prijateljstva, iskustva i znanja o zemlji svojih predaka, kulturi, jeziku i identitetu.

Ljetna škola namijenjena je učenicima koji pohađaju osnovnu školu (prednost imaju 4, 5. i 6. razred) iz mjesta u kojima nije omogućen nijedan oblik školovanja predviđen za srpsku nacionalnu manjinu (model A, B ili C – njegovanje srpskog jezika i kulture). Program je koncipiran na način da se nastava i škola plivanja održavaju prijepodne, dok je poslijepodne ispunjeno boravkom na plaži, radionicama i slobodnim aktivnostima.

Troškove smještaja, prehrane (tri obroka i užina) i prijevoza od Zagreba do Vira snose organizatori, a od mjesta boravka do Zagreba i nazad roditelji koji su obavezni dovesti djecu do Zagreba i u povratku ih dočekati u Zagrebu, u unaprijed dogovoreno vrijeme i dogovorenoj lokaciji.

Za prijavu je potrebno ispuniti obrasce koje možete pronaći ovdje i zatražiti potvrdu o redovnom pohađanju učenika osnovne škole u tajništvo škole te poslati ih preporučeno poštom najkasnije do 26. 3. 2021. na adresu SKD "Prosvjeta" "Za Ljetnu školu", Berislavićeva 10, p.p. 739, 10.000 Zagreb ili skenirano na e-mail obrazovanje@skd-prosvjeta.hr.

Broj mjesta je ograničen, izabrani kandidati bit će obaviješteni telefonom do završetka školske godine. Neispravno ili nepotpuni obrasci, kao i prijave poslate nakon propisanog roka, neće se uzimati u razmatranje.

Za sve dodatne informacije obratite se na mail obrazovanje@skd-prosvjeta.hr ili na tel: 01/4872-456.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više