Novosti

Kultura

Љeтнa шкoлa "Сaвa Mркaљ" нa Виру зa срeдњoшкoлцe

Зa учeникe срeдњих шкoлa oд 13. дo 19. jулa нa oтoку Виру Српскo културнo друштвo Прoсвjeтa и Српскo нaрoднo виjeћe oргaнизуjу Љeтну шкoлу српскoг jeзикa и културe "Сaвa Mркaљ"

Large vir

Odmaralište Cvrčak udaljeno je 150 metara od mora

Srpsko kulturno društvo Prosvjeta i Srpsko narodno vijeće organizuju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture "Sava Mrkalj" za učenike srednjih škola od 13. do 19. jula na otoku Viru.

Ljetna škola namijenjena je učenicima i učenicama prvog, drugog i trećeg razreda srednje škole, koji nisu uključeni u redovan program školovanja za srpsku nacionalnu manjinu (model A i B). Mogu se prijaviti učenici koji do dana završetka Ljetne škole, 19. jula 2024. godine, neće navršiti 18 godina.

Troškove smještaja, ishrane, terenske nastave, pratilaca grupe i prevoza od Zagreba od Vira snose organizatori. Troškove puta od mesta boravka do Zagreba i nazad snose polaznici, odnosno njihove porodice. Roditelji su obavezni da dovedu djecu u Zagreb i da ih po povratku s Vira dočekaju u Zagrebu.

Učenik po dolasku u Zagreb mora biti u pratnji roditelja ili punoljetne osobe koju roditelji ovlaste i o kojoj će obavijestiti voditelja Ljetne škole blagovremeno, a po povratku u Zagrebu učenika takođe mora dočekati roditelj ili punoletna osoba koju roditelji ovlaste i o kojoj će blagovremeno obavijestiti voditelja Škole.

Prijave se podnose do 8. marta. Potrebno je ispuniti formulare 1 i 2 (saglasnost i anketa) objavljene na internet stranicama SKD Prosvjeta (za srednjoškolce) i zatražiti potvrdu o redovnom pohađanju srednje škole za dijete (sekretarijat škole ili putem sistema e-Građani). Ispunjeni formulari dostavljaju se skenirani na adresu elektronske pošte obrazovanje@skd-prosvjeta.hr ili preporučeno poštom na adresu SKD Prosvjeta, Za Ljetnu školu, Berislavićeva 10, p. p. 9, 10106 Zagreb.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na adresi elektroničke pošte obrazovanje@skd-prosvjeta.hr ili na telefon 099-516-03-09.

Broj mjesta je ograničen, a izabrani kandidati bit će obaviješteni telefonom do završetka nastavne godine. Netačno ispunjeni, nepotpuni formulari i prijave poslate nakon propisanog roka neće se uzimati u razmatranje.

Polaznici će biti smješteni u odmaralištu Cvrčak 150 metara od mora, s vlastitim dvorištem, bezbednim za sportske aktivnosti i boravak učenika. Sobe su višekrevetne, s kupatilom.

Cilj Škole jeste da kod učenika probudi dodatni interes i obogati i proširi saznanja o kulturi i jeziku srpskog naroda, da doprinese očuvanju i razvoju nacionalnog i kulturnog identiteta. Ovakav oblik organizovanog boravka učenicima bi omogućio da steknu nove prijatelje, nova iskustva obogaćena i proširena saznanjima o zemlji svojih predaka, svojoj kulturi, jeziku i identitetu. Takođe, učenicima koji su već imali priliku da, kao osnovci, učestvuju u radu Letnje škole, biće ovo prilika za proširivanje postojećih i sticanje dodatnih znanja o srpskom jeziku i kulturi primerenih njihovom uzrastu.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više