Novosti

Kronika

Neki su palili i cveće

Dan pobede nad fašizmom obilježen u Vukovaru: ‘Ranijih godina su nepoznati počinioci zapalili cveće. Ne znamo da li su to uradili pojedinci ili manje marginalne grupe, ali to nosi određenu poruku’, rekao je Dejan Drakulić

Nhqx73hvsi0j24okkd9ji79i71a

Svečanost u Vukovaru

Na Dan pobede nad fašizmom, 9.maja, delegacije Udruženja antifašističkih boraca i antifašista grada Vukovara, vukovarskog Veća srpske nacionalne manjine, SDSS-a, Zajedničkog veća opština i ruske ambasade u Hrvatskoj, položile su vence na spomenik žrtvama fašizma, palim borcima Crvene armije i Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije u Borovu naselju i na spomen-kosturnicu u Vukovaru. Obeležavanje Dana pobede ove godine je održano u manjem obimu zbog epidemije koronavirusa.

- Naša je osnovna dužnost da se setimo onih koji su položili svoje živote, ono najvrednije što su imali, za slobodu Evrope u borbi protiv nacista i fašista, za slobodu svih nas - rekao je predsednik VSNM-a grada Vukovara i član UABA Dejan Drakulić i dodao da ovakva obeležavanja imaju različite odjeke u javnosti.

- Dešavalo se ranijih godina da nepoznati počinioci zapale cveće. Ne znamo da li su to uradili pojedinci ili manje marginalne grupe, ali to definitivno donosi određenu poruku – zaključuje Drakulić.

U ime SDSS-a vence su položili saborska zastupnica Dragana Jeckov, generalni sekretar Danko Nikolić i predsednik gradske organizacije te stranke u Vukovaru Srđan Kolar, a u ime Zajedničkog veća opština predsednik ove institucije Srđan Jeremić sa zamenikom Đorđem Ćurčićem i sekretarom Vinkom Lazićem.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više