>

novosti logo

Piše -

Nije strijeljao nego ‘strijeljao’

Robert Pauletić reagira na naslov i nadnaslov teksta ‘Kako je strijeljao Robert Pauletić’: Potpuno je neprihvatljivo koristiti konstrukcije i izraze kao što su ‘predvodio je hajke’ i ‘strijeljao’, a da se oni ne stave u navodne znakove ukoliko se radi o prenesenom značenju ili npr. ironiji

Tekst autora Hrvoja Šimičevića pod naslovom ‘Kako je strijeljao Robert Pauletić’, objavljen u broju 860 tjednika ‘Novosti’ od 10. lipnja 2016. sadrži nekoliko klevetničkih tvrdnji i grubih insinuacija u pogledu djelovanja g. Roberta Pauletića u vrijeme njegovog novinarskog rada u ‘Slobodnom tjedniku’ tijekom 1991. godine. Prvenstveno, tekst nadnaslova (‘Aktualni zamjenik ministra turizma Robert Pauletić početkom 1990-ih na čelu tabloidnog pogona mržnje predvodio je hajke na hrvatske građane’) i samog naslova (‘Kako je strijeljao Robert Pauletić’) sadržavaju riječi koje bez imalo ograde sugeriraju da je g. Pauletić osobno vršio fizičke likvidacije hrvatskih građana. Potpuno je neprihvatljivo koristiti konstrukcije i izraze kao što su ‘predvodio je hajke’ i ‘strijeljao’, a da se oni ne stave u navodne znakove ukoliko se radi o prenesenom značenju ili npr. ironiji. Ukoliko o tome nije riječ, onda se svakako radi o teškoj kleveti, usmjerenoj na senzacionalističko prikazivanje događaja o kojima je već toliko puta u zadnjih 25 godina bilo riječi, da ih je postalo besmisleno i demantirati.

Ne sporeći, dakle, pravo bilo kome, pa tako i autoru teksta Hrvoju Šimičeviću, da izvan svakog vremenskog konteksta ponovno obrađuje neke teme, g. Pauletić ne dopušta da ga se, uz potpunu svijest autora o neistinitosti takvih tvrdnji, zlonamjerno prikazuje egzekutorom i vođom progona bilo kojeg nedužnog čovjeka. G. Pauletić od glavnog urednika očekuje jasnu ogradu od opreme predmetnog teksta i adekvatnu ispriku.

S poštovanjem,

Za Roberta Pauletića, odvjetnik Viktor Pisanski

1/1