Novosti

Društvo

Obitelj Paspalj iz Majskih Poljana dobila kontejner

Privremeni smještaj četveročlanoj obitelji, koja je dva tjedna spavala u drvenom štaglju čekajući da se ispune obećanja o kontejneru, stigao je iz donacije iz BiH. SNV i SPC do ponedjeljka su osigurali nabavu 64 kontejnera, od kojih je isporučeno njih 46

Large poljane

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac s Milom i Nevenkom Paspalj (foto SNV/Facebook)

Obitelj Paspalj iz Majskih Poljana u srijedu je dobila kontejner iz kontingenta koji je kao donacija Srpskom narodnom vijeću stigao iz Dubice i Srebrenice u Republici Srpskoj.

Paspalji (otac Mile, majka Nevenka i sinovi Slavko i Danijel) dva su tjedna živjeli u drvenom štaglju na samom kraju sela. Danijel je spavao u autu. Mile kaže da su im u više navrata obećali kontejnere i da su oni, uz jednu obitelj, ostali jedini u Majskim Poljanama, ali nikako da stignu. Sada su dobili privremeni smještaj opremljen sanitarnim čvorom, a aktivisti SNV-a osigurat će ostalo. Struju će dobiti od HEP-a.

Paspalji su zadnjih dana više puta istupali u medijima, žaleći se da ih osim volontera, Hrvatske vojske i vatrogasaca, nije obišao nitko iz državnih institucija, Civilne zaštite i Crvenog križa. Zahvaljuju volonterima na pomoći, a smještaj će najviše značiti bolesnoj majci Nevenki koja zbog zdravstvenih problema ne bi smjela biti na hladnoći.

Otišli bi, kako kažu, u prihvatni centar, ali nisu željeli zbog stoke, uz koju su, kako kažu vezani egzistencijalno.

Do utorka je u zajedničkoj akciji Srpske pravoslavne crkve i Srpskog narodnog vijeća stiglo 64 kontejnera. Isporučeno je njih 46 i to u sljedećim naseljima: Knezovljani, Majske poljane, Donji Klasnić, Gornja Bacuga, Donja Cemernica, Mostanica, Zrinska Draga, Donji Kukuruzari, Luscani, Petrinjci, Mali Gradac, Martinovici, Dragotina, Donja Mlinoga, Banski Grabovac, Donja Pastusa, Veliki Susnjar, Drenovac Banski, Veliki Gradac, Gornji Petkovac i Josavica.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više