Novosti

Kronika

Održana 19. Đola

Likovna radionica "Petar Dobrović", okviru aktivnosti SKD Prosvjeta Pododbor Darda, organizirala je dvodnevnu međunarodno likovnu koloniju u 19. sazivu pod nazivom ''Đola 2022.''

Large 6

Sudionici likovne kolonije

U okviru aktivnosti SKD Prosvjeta Pododbor Darda, Likovna radionica ''Petar Dobrović'' organizirala je dvodnevnu međunarodno likovnu koloniju u 19. sazivu pod nazivom ''Đola 2022.'' koja je održana u subotu i nedjelju 24. i 25. septembra 2022. godine. U subotu su također održani izlaganje na temu slikarstva Vlahe Bukovca o čemu je govorio prof. Pero Matić kao i izložba slika sa prošlogodišnjeg saziva likovne kolonije ''Đola 2021''.

Tokom dva dana rada nastalo je pedesetak novih umjetničkih radova među kojima je i jedna skulptura, te je veoma bogati fundus likovne radionice ''Petar Dobrović'' Darda povećan za još novih umjetnina različitih tema i tehnika. Učestvovalo je tridesetak akademskih i amaterskih slikara, osnovnoškolaca i onih koji su po prvi put bili učesnici likovne kolonije u Dardi od Zagreba, Slatine, Suhopolja, Batine, B. Manastira, Osijeka, Čepina, Josipovca, Darde te iz Srbije (Kruševac, Apatin).

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više