Novosti

Kultura

Излoжбa пoдмлaткa

Излoжбa "Глeдaм – цртaм – сликaм", ликoвних рaдoвa пoлaзницa Ликoвнe рaдиoницe "Пeтaр Дoбрoвић" дaрђaнскoг пoдoдбoрa СKД-a "Прoсвjeтa", oтвoрeнa je у Kултурнoм цeнтру у Дaрди

Large 111

Izložba radova

Prošle nedjelje u Kulturnom centru u Dardi, a u organizaciji darđanskog pododbora SKD-a "Prosvjeta" i Likovne radionice "Petar Dobrović", održana je izložba pod nazivom "Gledam – crtam – slikam", na kojoj su bili izloženi likovni radovi članica i polaznica spomenute likovne radionice: učenica prvog, trećeg, četvrtog i osmog razreda osnovnih škola Darda i Briješće: Leone Jevđenić, Lorene Jevđenić, Kiare Arc, Leonore Jevđenić i Nike Bekić.

Njihove vesele slike s bojama jakog intenziteta i kolorita rađene su na radionici promatranjem kao vizualnim poticajem za svojevrsno stvaranje i istraživanje i to u različitim likovnim tehnikama: olovka, tuš, akvarel, tempere i akril na papiru.

Stihovima Grigora Viteza "Maslačak", "Najljepša boja" i "Slikar" okupljenu publiku u izložbu su uvele same male umjetnice Leona, Lorena i Leonora, a likovni osvrt na izložbu dao je darđanski historičar umjetnosti prof. Pero Matić.

Izložbu je organizirala te na početku pozdravila sve prisutne i kratko govorila o izložbi voditeljica Likovne radionice "Petar Dobrović" Rada Marković, magistra likovne umjetnosti.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više