Novosti

Kultura

Сликaри зajeднo

Сисaчки пoдoдбoр СKД-a Прoсвjeтa , уз пoмoћ пoбрaтимскoг пoдoдбoрa из Kaрлoвцa, oргaнизирao je ликoвну кoлoниjу нa кojoj су нaступили умjeтници из Kaрлoвцa, Сискa, Jaскe, Пoпoвaчe и Вeликe Kлaдушe

Large sudionici  %c4%87irilica

Sudionici likovne kolonije

Sisački pododbor Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, uz pomoć svog prijateljskog i pobratimskog pododbora iz Karlovca, organizirao je 24. i 25. juna likovnu koloniju. O koloniji nam je više rekao predsjednik karlovačkog pododbora Prosvjete Milan Lapčić koji je s potpredsjednikom Vladom Dražićem vozio članove karlovačke Likovne sekcije pododbora Prosvjete.

- Ukupno je bilo 17 slikara, iz Karlovca njih petero, dvoje iz Jastrebarskog, troje iz Zagreba, troje iz Popovače, dvoje iz Siska te dvoje iz Velike Kladuše. Nastalo je više od 20 novih radova. Slikalo se u raznim tehnikama. Ljudi se tu upoznaju, druže se, razmjenjuju iskustva u slikanju -kazao je Lapčić. T

akođer se zapjevalo i zaplesalo jer predsjednik sisačkog pododbora Milan Stojaković odlično svira harmoniku. Sve slike su ostale organizatoru, sisačkom pododboru. Ljeto je pa neće biti nekih većih aktivnosti, kaže Lapčić, ali će Sekcija 22. jula sudjelovati na koloniji u Velikoj Kladuši.

U septembru je planirana izložba najnovijih radova iz fundusa slika karlovačkog pododbora u izložbenom salonu karlovačke Gradske knjižnice a najesen će i u Karlovcu biti održana likovna kolonija.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više