Novosti

Kultura

Ликoвњaци у aкциjи

Нa jeсeнскo-зимскoг ликoвнoj кoлoниjи, у oргaнизaциjи кaрлoвaчкoг пoдoдбoрa СKД-a Прoсвjeтa, 12 сликaрa рaдилo je oд jутрa дo пoпoднeвa тe je нaстaлo нoвих 20 дjeлa у рaзним тeхникaмa

Large skd kolonija

(foto trend.com.hr)

U organizaciji karlovačkog pododbora Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, u Karlovcu je održana jesensko-zimska likovna kolonija. Na njoj je sudjelovalo 12 slikara iz Zagreba, Jastrebarskog, Velike Kladuše i Karlovca.

Bilo je kišovito i hladno vrijeme te je kolonija održana u prostorijama pododbora. Radilo se od jutra do popodneva i nastalo je novih 20 djela u raznim tehnikama - pejsaža, portreta i apstraktnih djela.

- Do sada je Likovna sekcija našeg pododbora organizirala ili sudjelovala na više stotina takvih manifestacija, negdje između 230 i 250 kolonija. U tom je vremenu nastalo više stotina likovnih radova akademskih slikara, likovnih nastavnika, učitelja i pedagoga kao i slikara amatera.

Mnoge od tih radova smo, uglavnom, poklonili Srpskoj pravoslavnoj crkvi, brojnim prijateljskim i pobratimskim pododborima, vijećima srpske zajednice i udruženjima antifašista, a dobar dio je ostao u fundusu našeg pododbora. Sljedeću likovnu koloniju planiramo održati u proljeće 2024. - pojasnio je predsjednik karlovačkog pododbora Prosvjete Milan Lapčić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više