Novosti

Kultura

Вукoвaр у гoстимa

Oсjeчки пoдoдбoр СKД Прoсвjeтe пoстaвиo je излoжбу сликa с ликoвнe кoлoниje "Бoja Вукoвaрa" 2022. гoдинe кojу je прeдстaвиo Mилeнкo Живкoвић, прeдсeдник вукoвaрскoг пoдoдбoрa

Large informator  vukovar   %c4%87irilica

Otvorenje izložbe

U prostorijama SKD Prosvjeta, pododbor Osijek, postavljena je izložba slika "Boja Vukovara" s likovne kolonije 2022. godine. U ime domaćina dvadesetak prisutnih ljubitelja umetnosti pozdravio je Zdenko Čikara, predsednik osječkog pododbora koji je ujedno predstavio program aktivnosti u tekućoj godini.

Izložbu je pripremio i predstavio Milenko Živković, predsednik SKD Prosvjeta, pododbor Vukovar koji je rekao da se 1995. godine "Boja Vukovara prosula po gradu i po onima koji su u to vreme stvarali". Milenko Živković je jedan od onih koji nastavlja ono što su pokojni Branko Kurucić i njegova ekipa započeli, a tih su godina imali tri kolonije akademskih slikara širom sveta.

Likovna kolonija Boja Vukovara 2022 ispunila je svoju misiju, a kao rezultat okupljanja velikog broja inspirativnih slikara proizašao je zanimljiv fundus umetničkih dela iz kojeg je nastala izložba na kojoj su predstavljena umetnička dela 13 slikara iz različitih sredina, različitog obrazovanja, koji su koristili ulje ili akrilik na platnu. Teme slikara su najčešće pejzaži, apstraktne teme, i kompozicije.

U sklopu postavljene izložbe program je upotpunjen pesmama o Vukovaru koje je pročitala Nevenka Lukić, članica vukovarskog pododbora, i muzičkim numerama koje je na gitari odsvirala Hristina Đuranović, članica Muzičko-horske i Tamburaške sekcije osječkog pododbora.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više