Novosti

Kronika

Održana međunarodna likovna kolonija "Jesen u Petrinji"

Četrnaesta kolonija u Petrinji treća je ovogodišnja likovna manifestacija u organizaciji petrinjskog pododbora "Prosvjete" na kojoj su sudjelovali slikari iz Zagreba, Karlovca, Siska, Petrinje, Novske, Kutine, Velike Kladuše i Banja Luke

Large likovna kolonija foto mirko grgi%c4%87

Učesnici 14. likovne kolonije "Jesen u Petrinji" (foto Mirko Grgić)

Likovna kolonija "Jesen u Petrinji" održana je i ove godine, 8. oktobra, u petrinjskom središnjem parku u organizaciji Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" – Pododbor Petrinja. Riječ je o manifestaciji međunarodnog karaktera, multikulturalnoj i multietničkoj, kako ponosno ističe Mara Vilus, predsjednica petrinjskog podobora, jer na njoj već tradicionalno sudjeluju slikari iz Zagreba, Karlovca, Siska, Petrinje, Novske, Kutine, Velike Kladuše i Banja Luke. Pritom, kolonija je već treću godinu i međugeneracijska, jer na njoj je učestvovalo i nekoliko mališana.

Treća je to likovna manifestacija samo u ovoj godini, jer ljetos su Petrinjci još organizirali 19. "Likovne susrete na Baniji", a u septembru i 2. likovnu koloniju "Buđenje svjetlosti" u kontejnerskom naselju na Sajmištu u Petrinji. Ovogodišnju 14. po redu "Jesen u Petrinji" posjetila je i sisačko-moslavačka dožupanica Mirjana Oluić, obišla je slikare i pogledala njihove radove te na završnoj svečanosti podijelila priznanja učesnicima kolonije. Slike koje su nastale na ovoj koloniji, kao i one s prijašnjih, bit će izložene u galeriji SKD-a "Prosvjeta" u Zagrebu te u nekim knjižnicama.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više