Novosti

Društvo

Oni koji su okrenuli leđa Šimpragi nisu mjerilo domljublja

Istinski pozdravljamo dolazak Anje Šimprage u Škabrnju, jer samo takvim uzajamnim poštovanjem Hrvatska može naprijed, bez naslaga mržnje i netrpeljivosti, objavili su Veterani Domovinskog rata i antifašisti

Large n1

Dio okupljenih u Škabrnji okrenuo je leđa potpredsjednici Vlade Anji Šimpragi (foto N1 televizija)

Povodom jučerašnjeg sramnog incidenta u Škabrnji kada je dio okupljenih okrenuo leđa potpredsjednici Vlade iz redova srpske manjine Anji Šimpragi oglasila se udruga Veterani Domovinskog rata i antifašisti. Njihovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Kad god bi netko iz domoljubnih krugova (koji obično sve druge smatraju nedomoljubima) želio nešto zamjeriti predstavnicima srpskog naroda u Hrvatskoj, uhvatili bi se njihovog nedolaženja na mjesta stradanja u Domovinskom ratu. Kad, međutim, neki predstavnik srpskog naroda u Hrvatskoj dođe pokloniti se žrtvama, kao u ovom slučaju Anja Šimpraga u Škabrnju, onda je dočekaju ovako. Nije problem u tome da se ne mogu odlučiti što im je doista važno - vidjeti Srbe na mjestima stradanja ili ih ne vidjeti - nego u tome što sebe i samo sebe smatraju mjerilom domoljublja i čuvanja uspomene na Domovinski rat.

Mi, naravno, istinski pozdravljamo dolazak Anje Šimprage u Škabrnju, jer samo takvim uzajamnim poštovanjem Hrvatska može naprijed, bez naslaga mržnje i netrpeljivosti."

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više