>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše M.C.

Opljačkani stariji povratnici

Maltretiranja ostarjelih povratnika se nastavljaju. To je bio povod da saborski zastupnik SDSS-a i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević zajedno s potpredsjednikom SDSS-a i načelnikom Općine Krnjak Dejanom Mihajlovićem, u selu Mala Paukova pored Sunje, posjeti bračni par Milju (82) i Miloša Jandrića (85).

Prošlog tjedna nad njima je počinjeno razbojništvo od strane za sada nepoznatih, najmanje dvojice počinilaca. Razbojnici su bili maskirani kada su upali u kuću, a onda su zavezali Milju i Miloša. Ovaj stariji bračni par živi od socijalne pomoći kao jedinog izvora prihoda. Razbojnici su im odnijeli svu životnu ušteđevinu koju su usprkos svojim skromnim prihodima, uspjeli sačuvati za crne dane.

Milja Jandrić se unatoč poznim godinama i činjenici da je teško pokretna, uspjela osloboditi, uporno zubima čupajući zavezani čvor na rukama. Pomoć i policiju su supružnici uspjeli pozvati tek sljedeće jutro.

Prilikom posjete, zastupnik Milošević ih je ohrabrio rekavši im da neće biti ostavljeni sami i predao im pomoć u najnužnijim kućnim potrepštinama. Valja podsjetiti da su se na Baniji slična razbojstva događala prije nekoliko godina, na samoj granici kada su pljačkaši dolazili s druge obale rijeke Gline, iz Bosne i Hercegovine. I tada su meta uglavnom bili stari i nemoćni građani srpske nacionalnosti.

1/1