Novosti

Kronika

Oproštaj borovskih osmaša

Dan Opštine Borovo i tamošnje osnovne škole: ‘Marljivo su radili, trudili se i želim im svu sreću ovog sveta’, kaže nastavnica Radojka Tolić

C8kfw3cunwes9b4y13jse9huq7d

Sada u srednju školu - mala matura u Borovu 

U Borovu je 22. maja obeležen Dan opštine i Dan osnovne škole. Na ovaj dan je pre dvadeset godina, Borovo je po četvrti put u svojoj istoriji dugoj 786 godina dobilo status opštine, a isti dan, koji pada na praznik letnjeg Svetog Nikole, Osnovna škola Borovo slavi svoj dan. Dosadašnji, a i budući načelnik Zoran Baćanović, kao najvažniji projekat ističe izgradnju sistema odvodnje u mestu u dužini od 42 kilometra. Projekat je vredan 100 miliona kuna, a njegov završetak se očekuje krajem godine. Od budućih projekata Baćanović je najavio izgradnje reciklažnog dvorišta i biolektrane snage pet megavata, koja će omogućiti zapošljavanje od 50 do 80 ljudi. Pribavljena je sva potrebna dokumentacija, a osigurana su i potrebna finansijska sredstva za reciklažno dvorište iz Fonda za zaštitu okoliša i energetske efikasnosti, dok će izgradnju bioelektrane finansirati talijanski investitor.

- Cilj nam je u naredne četiri godine ponovo postati mesto u koje će ljudi dolaziti kao bi ovde živeli i radili - kaže Baćanović.

Zapošljavanje kao jedan od prioriteta ističe i predsednik Opštinskog veća Srđan Jeremić očekujući daljni razvoj Poljoprivredne zadruge ‘Brestove međe’ koja sada okuplja više od 40 kooperanata te proširenje delatnosti Komunalnog preduzeća ‘Eko-Dunav’.

U skladu sa ranijom odlukom Opštinskog veća, prošlogodišnjem đaku generacije u Osnovnoj školi Borovo Nikolini Božić na svečanosti je uručeno opštinsko priznanje i novčana nagrada u iznosu od 1000 kuna. U nastavku proslave, u školskoj sportskoj dvorani održana je svečana akademija na kojoj se 33 učenika osmih razreda oprostilo od osnovne škole.

- Možemo se pohvaliti da smo na upisu u prvi razred imali 39 polaznika, što je dobro s obzirom na demografsku sliku u čitavoj županiji. Trenutno imamo 270 učenika u 16 odeljenja i još uvek smo najveća manjinska škola u Hrvatskoj - kaže direktor škole Tihomir Jakovljević.

Za đaka generacije 2016/2017. školske godine proglašena je Tatjana Simić.

- Teško mi je pri rastanku sa đacima, jer je to generacija kojoj sam četiri godine predavala. Marljivo su radili, trudili se i želim im svu sreću ovog sveta - kaže nastavnica Radojka Tolić.

‘Želim im da upišu škole koje žele, da se jednog dana zaposle i da budu srećni’, poručila je svojim đacima Slobodanka Moguš.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više