Novosti

Društvo

Игрaлиштe у Бaнoвцимa

Пoвoдoм зaвршeткa изгрaдњe шкoлскoг игрaлиштa, зaмeник вукoвaрскo-срeмскoг жупaнa, Срђaн Jeрeмић и прeдстaвници Вукoвaрскo-срeмскoг ВСНM-a пoсeтили су oснoвну шкoлу у Бaнoвцимa

Large informator igrali%c5%a1te  %c4%87irilica

Svečano otvorenje

Povodom završetka izgradnje školskog igrališta, zamenik vukovarsko-sremskog župana, Srđan Jeremić i predstavnici Vukovarsko-sremskog Veća srpske nacionalne manjine posetili su 22. marta osnovnu školu u Banovcima, mestu s većinskim srpskim stanovništvom.

Nakon što je prošlog leta školska zgrada nastradala prilikom olujnog nevremena, danas je u potpunosti sanirana, zadovoljava pedagoške uslove za rad i boravak dece, a izgradnja školskog igrališta, pruža im mogućnosti dodatnih sadržaja.

- U nekoliko navrata imali smo razgovore s načelnikom Opštine Nijemci, u čijem je sastavu i mesto Banovci - podsetio je zamenik župana. Izrazio je zadovoljstvo što je Opština izgradnju školskog igrališta aplicirala na konkurs Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i obezbedila gotovo polovinu sredstava za realizaciju projekta.

- Kroz Program pomoći naseljima koja su naseljena manjinskim stanovništvom, Ministarstva regionalnog razvoja uspeli smo da obezbedimo sufinansiranje od 20 hiljada, iako je ukupna vrednost projekta bila 45 hiljada evra - rekao je načelnik Opštine Vjekoslav Bjelanović dodajući da je ostatak iznosa Opština finansirala iz vlastitih sredstava.

Direktorka OŠ Ilača-Banovci Marija Dević istakla je da ovu područnu školu trenutno pohađa 26 učenika. Zadovoljstvo novim igralištem najviše su iskazali mališani. Drago im je što konačno imaju, kako su rekli, betonsko igralište, na kojem se mogu igrati i nakon kišnih dana.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više