Novosti

Kronika

Podijeljen materijal

Crkvena opština Petrinja provela je niz akcija sa ciljem osiguravanja potrebnog građevinskog materijala. Osigurana su i sredstva za kupnju jedne kuće, sanaciju oštećenog krovišta, kupovinu kućanskih aparata i motokultivatora

Large petrinja cime%c5%a1a  %c4%86irilica

Paroh Umićević i porodica Polimac

Na području Banije i Parohije petrinjske stradalom u zemljotresu, nastavljaju se humanitarne akcije pomoći ljudima u obnovi porušenih objekata. Tako je, kako javlja petrinjski paroh Saša Umićević, Crkvena opština Petrinja u proteklom periodu provela niz akcija sa ciljem osiguravanja potrebnog građevinskog materijala što je mnogima najneophodnije. Uz građevinski materijal osigurana su sredstva za kupnju jedne kuće, sanaciju oštećenog krovišta, kupovinu kućanskih aparata i motokultivatora.

Ovom prilikom se Umićević srdačno zahvaljuje Gradu Novom Sadu i Fondu za izbegla i raseljena lica Pokrajinske Vlade Vojvodine na čelu sa direktorom Fonda Duškom Ćutilom, Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj, Humanitarnoj organizaciji "Srbi za Srbe", Krešimiru Macanu iz Zagreba i drugim plemenitim ljudima.

- Sredstvima Grada Novog Sada u iznosu od 26.000 evra kupljen je građevinski materijal za porodicu Milana Stojakovića iz Madžara, Steve Karaice iz Tremušnjaka i Stanka Šerbedžije iz Luščana, dok je za porodicu Zdravka Popovića iz Luščana, u Donjoj Bačugi kupljena kuća sa jednim hektarom poljoprivrednog zemljišta - navodi paroh Umićević.

Dodaje da je sredstvima Mitropolije zagrebačko-ljubljanske kupljen građevinski materijal za porodice Živka Raka iz Mošćenice, Steve Trkulje iz Petrinje, Nikole Obradovića iz Donje Bačuge, Milana Kulovića iz Luščana i Nebojše Bunčića iz Velikog Šušnjara, dok je na kući Ivanke Boričić iz Petrinje izvršena sanacija oštećenog krovišta. Sredstvima Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", u iznosu od 11.000 eura kupljeni su građevinski materijal za porodicu Zorana Polimca iz Banskog Grabovca i motokultivator za porodicu Zorana Dragića iz Moštanice. Donacijom komunikacijskog stručnjaka i političkog analitičara Krešimira Macana iz Zagreba, nabavljen je građevinski materijal za porodicu Lazara Polimca iz Banskog Grabovca.

- Za Jovana Jovančevića iz Petrinje, Božanu Svilokos iz Jošavice, Miću Miljevića iz Luščana, Zorku Šaponju iz Male Paukove, Nenada Ivkovića iz Drljača, Ljubicu Prečanicu iz Gornje Bačuge osigurali smo pomoć u vidu kućnih aparata. Pozivamo ovim putem sav bogoljubivi narod da i u narednom periodu nastavi sa pomaganjem naroda Božjeg na Baniji - kaže paroh Umićević. Ova tura pomoći stradalima se procjenjuje ne više od 50.000 evra.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više