Novosti

Kronika

Пoдиjeљeни уџбeници

СKД "Прoсвjeтa" у сурaдњи сa Српским нaрoдним виjeћeм, дoнaциjoм бeсплaтних уџбeникa oбрaдoвaлa je свe ђaкe кojи пoлaзe нaстaви прaвoслaвнoг вjeрoнaукa у Жeљeзничкo-тeхничкoj шкoли у Moрaвицaмa

Large ud%c5%bdbenici 4   %c4%86irilica

Na početku nove školske godine, SKD "Prosvjeta" u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem, donacijom besplatnih udžbenika obradovala je sve đake koji polaze nastavi pravoslavnog vjeronauka u Željezničko-tehničkoj školi u Moravicama.

I ovogodišnju nabavku udžbenika inicirao je paroh moravički, protojerej stavrofor Jelenko Stojanović, a realizirana je uz pomoć potpredsjednika "Prosvjete" Siniše Tatalovića. Time je nastavljena kontinuirana pomoć srpskih institucija školama i drugim institucijama važnim za opstanak Gorskog kotara i njegovih stanovnika, ističu u "Prosvjeti". Naglašava se da "Prosvjeta" obrazovanje smatra jednom od svojih ključnih djelatnosti i da kontinuirano ulaže sredstva u aktivnosti koje doprinose razvoju obrazovanja na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu kao te obrazovanja općenito. Vrlo važna aktivnost je ljetna škola srpskog jezika i kulture, tradicionalno organizirana na otoku Viru, gdje su po prvi put učešće imali učenici ŽTŠ Moravice.

Stojanoviću su u ime društva besplatne udžbenike uručili predstavnici moravičkog pododbora, predsjednik Novica Vučinić i potpredsjednik Milan Vukelić. Poželjeli su svim učenicima sretan početak školske godine.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više