Novosti

Kronika

Пoклoни вукoвaрским клинцимa

Aкциja грaдских вeћникa Вукoвaрa пoвoдoм Нoвe гoдинe пo Jулиjaнскoм кaлeндaру: Припрeмљeнo je 180 пaкeтићa зa дeцу кoja пoхaђajу вртић, a нa Бaдњaк су пoдeљeни мaлишaнимa у Липoвaчи и Сoтину

F6ekh2yrzv6rek54r0m10uq01zp

Deda Mraz u vrtiću Vukovar 2

Povodom Nove godine po Julijanskom kalendaru, većnici SDSS-a u Gradskom veću Vukovara - Srđan Kolar, Vesna Vujić i Aleksandar Pribičević - kojima se pridružio pomoćnik ministra uprave iz redova SDSS-a Dejan Drakulić, obradovali su poklon-paketićima decu iz Dečjeg vrtića ‘Vukovar 2’ u kojem se vaspitno-obrazovni program odvija na srpskom jeziku i pismu.

- Ovo je tradicionalna akcija koju provodimo sedmu godinu zaredom. Pripremili smo 180 paketića za svu decu koja pohađaju vrtić, a na Badnjak smo podelili paketiće i mališanima u Lipovači i Sotinu, vukovarskim naseljima u kojima nema organizovanog aspitno-obrazovnog programa na maternjem jeziku - rekao je predsednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar. Inicijativu da iz svojih većničkih naknada i ličnih primanja izdvoje novac za kupovinu paketića koje će podeliti deci, pokrenuo je pre sedam godina Dejan Drakulić koji je u to vreme bio vukovarski gradski većnik.

- Radeći posao gradskih većnika služili smo uglavnom građanima koji su punoletni, a hteli smo da deo sebe damo i deci koja su naša budućnost. Ideja je dobro prihvaćena i meni je drago što se ta akcija i danas održava. Bez obzira na to što više nisam gradski većnik s velikom radošću se odazivam i učestvujem kaže Drakulić. U vrtiću ‘Vukovar 2’ deca obeležavaju sve značajne pravoslavne praznike i učeći o srpskoj tradiciji, kulturi i običajima od malih nogu neguju svoj identitet. ‘Radujemo se ovakvim aktivnostima i drago nam je da imamo takvu podršku naše zajednice’, kaže direktorica Marina Latinović. I za pravoslavnu Novu godinu stigao je Deda Mraz, a ovog puta se u toj ulozi našao novinar ‘Izvora’ Slavko Bubalo. ‘Ovaj Deda Mraz je drugačiji jer svira gitaru i peva, dobar je i najlepši od svih Deda Mrazova’, kazali su mališani koji su za goste pripremili prigodan program.

Akciji darivanja pridružilo se i Veće srpske nacionalne manjine grada Vukovara. Prema rečima predsednika Dejana Drakulića, obezbedili su paketiće za sve učenike od prvog do osmog razreda u nastavi na srpskom jeziku i pismu u trima vukovarskim osnovnim školama.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više