Novosti

Politika

Politička škola za umjetnike i sve zainteresirane

Politička škola, namijenjena svima koji žele steći uvid u osnovne teorijske koncepte i historijat kapitalističkih društvenih odnosa te njihovu socijalističku alternativu, odvijat će se od 6. ožujka do 8. svibnja u Zagrebu. Prijave za sudjelovanje primaju se do 16. veljače

O1t4lyqhfrhl0kxf61b9u0sbsf4

Ovogodišnja politička škola za umjetnike i sve zainteresirane odvijat će se od 6. ožujka do 8. svibnja u Zagrebu. Škola je namijenjena svima koji žele steći uvid u osnovne teorijske koncepte i historijat kapitalističkih društvenih odnosa, kao i njihovu socijalističku alternativu. Strukturirana je u pet trodnevnih vikend sesija. Izlaganja predavačica i predavača, kao i terenska predavanja, bit će popraćena raspravama koje će se temeljiti na unaprijed zadanoj literaturi.

Škola je besplatna, a broj polaznika je ograničen. Mogućnost redovnog pohađanja obrazovnog programa, priprema za svaki susret i spremnost na sudjelovanje u kolektivnom radu, temeljni su kriteriji za odabir polaznica i polaznika. Od polaznika i polaznica ne traži se posebno predznanje.

Prijave za pohađanje Političke škole primaju se do 16. veljače, a mogu se poslati na mail: blok@blok.hr, pod nazivom: Politicka skola 2020. Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, godina rođenja, obrazovanje (formalno i neformalno), ustanova (ako ste zaposleni ili studirate) ili organizacija (ako ste aktivni u nekoj od organizacija ili kolektiva) te kraće motivacijsko pismo (do dvije kartice) u kojemu ćete izložiti koliko ste upoznati s temama i kontekstom, zašto vas škola zanima i što od nje očekujete. Prethodno poznavanje problematike i dosadašnji angažman nisu kriterij selekcije sudionika, već će nam pomoći da nastavu prilagodimo stupnju predznanja. Motivacija i interes bit će ključni u odabiru.

Program političke škole za umjetnike moguće je pogledati na stranici.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više