Novosti

Kronika

Pomoć u sadnji badema

Posjeta predsjednika SNV-a nakon uništavanja nasada u Biljanima Gornjim: Dogovoreno je da će SNV pružiti pomoć u krčenju uništenog nasada, nabavci sadnica i sadnji na posjedu Mire Gagić

Ms664352jwcw8di39k8rhzer5x8

Boris Milošević i Mira Gagić

SDSS-ov saborski zastupnik Boris Milošević posjetio je u ponedjeljak, 11. maja u mjestu Biljane Gornje, Miru Gagić i njezino otrovano polje bajama. Sredinom prošlog mjeseca Mira je pronašla uništena 44 nasada bajama, zbog čega je intervenirala policija, a na zahtjev Srpskog narodnog vijeća, na teren je izišla stručna služba Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva iz Zadra. U mišljenju stručne službe stoji da su nasadi bajama Mire Gagić tretirani pesticidom u vrlo visokoj koncentraciji, najvjerojatnije herbicidom, a s obzirom da su listovi sprženi, služba je ocijenila da će se teško spasiti. Milošević kaže da se uskoro očekuje laboratorijski nalaz kojim bi se ustanovila vrsta pesticide kojim su bajami poprskani i uništeni.

- Agronomistica Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede sljedeći tjedan će ponovo obići nasad kako bi vidjela ima li znakova oporavka. S Mirom Gagić je dogovoreno da ćemo biti u kontaktu s njom i agronomisticom Ministarstva poljoprivrede koja će davati stručne savjete i podršku oko podizanja novog nasada bajama najesen kad bude sezona sadnje. Dogovoreno je da će SNV pružiti pomoć u krčenju uništenog nasada, nabavci sadnica i sadnji novih sadnica bajama - rekao je Milošević.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više