Novosti

Kronika

Povjesničari o Podravskoj republici

Povodom svečanog obilježavanja 75. obljetnice formiranja Podravske republike, u organizaciji Povijesnog društva iz Koprivnice, 9. studenog održat će se znanstveni kolokvij

Ilp4krbf48jrar6809ody45cl2k

Povodom svečanog obilježavanja 75. obljetnice formiranja Podravske republike, u organizaciji Povijesnog društva iz Koprivnice, 9. studenog održat će se znanstveni kolokvij. Na tom znanstvenom skupu u Gradskoj vijećnici Koprivnice, svoje izlaganje imat će nekoliko uvaženih hrvatskih povjesničara iz Koprivnice i Zagreba - Ivo Goldstein, Hrvoje Petrić, Goran Husinec, Josip Jagić, Antonio Grgić i Milivoj Dretar. Oni će govoriti o povijesti Podravske republike te učesnike upoznati s pojedinostima tog tijela narodne vlasti tokom Drugog svjetskog rata.

Povijesno društvo Koprivnica u suradnji sa brojnim antifašističkim udruženjima na području sjeverozapadne Hrvatske, pozvalo je građane da prisustvuju ovom stručnom predavanju. Kako je sjedište ‘Podravske Republike’ od rujna 1943. godine do veljače 1944. godine bilo u Gradu Koprivnici, organizatori kolokvija očekuju velik broj posjetitelja.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više