>

novosti logo

Vijesti / Balkan Vijesti / Balkan
Piše Novosti

Poziv za prijavu projekata

Igmanska inicijativa objavila je natječaj za prijedloge projekta s ciljem održivosti Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja

Igmanska inicijativa, mreža nevladinih organizacija civilnog društva iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, objavila je natječaj za prijedloge projekta u okvira ‘CARE – Contribution to Access of Refugees and IDPs to Rights and Employment Opportunities’ (Doprinos pristupu izbjeglica i raseljenih osoba pravima i mogućnostima zapošljavanja), koji financira Evropska komisija DG NEAR, s osnovnim ciljem da se doprinese tehničkoj, socio-ekonomskoj i socio-kulturnoj održivosti Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja. Projekti u okviru Programa malih grantova primjenjuju se u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Ukupni budžet Programa iznosi 230.000 eura. Trajanje projekata iz ovog poziva je od šest do 12 mjeseci.

Ovo je ograničen poziv za podnošenje prijedloga projekta u kojem je prvi korak evaluacija kompletne prijave, koja uključuje Deklaraciju podnosioca prijedloga, dokumente koji se odnose na registraciju, i finansijske izvještaje za posljednje dvije godine, kako bi se utvrdila podobnost kandidata. Rok za podnošenje kompletnih prijava je 15. prosinac 2018. Jezik poziva za projekte je engleski. Kandidati koji su prethodno odabrani podliježu detaljnoj provjeri podobnosti na osnovu priloženih dokumenata. Kriteriji, okvirni budžet, ciljna grupa i prioriteti su određeni u skladu s potrebama korisnika RHP-a i navedeni su u smjernicama za svaku zemlju. Svi dokumenti koji se odnose na ovaj poziv su dostupni na ovom linku.

1/1