Novosti

Kronika

Pravobraniteljica u Kninu

Lora Vidović boravila je u Šibensko-kninskoj županiji kako bi se detaljnije upoznala s problemima stanovnika na ovom području

T8rqbrbz1d76hj06k3lha5yln0n

(foto Patrik Macek/PIXSELL)

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa saradnicima boravila je u Šibensko-kninskoj županiji kako bi se detaljnije upoznala s problemima stanovnika na ovom području. Tokom trodnevne posjete obišla je Šibenik, Tisno, Kistanje, Civljane, Kijevo i Knin, te se sastala s građanima, predstavnicima udruga, lokalnih akcijskih grupa, županom, gradonačelnicima i načelnicima, članovima županijske Koordinacije za ljudska prava, predsjednikom VSNM-a u županiji, predstavnicima centara za socijalnu skrb i mjesnih odbora koji djeluju na otocima. Svi oni koji su smatraju da su im prekršena ljudska prava ili da su diskriminirani, o svojim problemima mogli su razgovarati sa savjetnicima pravobraniteljice u Šibeniku, Tisnom i Kninu.

Tokom posjete Kninu, pučku pravobraniteljicu primio je gradonačelnik Marko Jelić, dok je za to vrijeme u prostorijama gradske Uprave ustupljen prostor u kojem su njeni savjetnici prikupljali pritužbe građana. Dan prije toga, o problemima građana razgovaralo se i u općini Kistanje. Nakon razgovora sa načelnikom Kistanja Goranom Reljićem, njegovim zamjenicima i pročelnikom, Lora Vidović sastala se i sa predsjednikom županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine Borislavom Šarićem, koji ju je pobliže upoznao sa problemima i položajem srpske zajednice u županiji.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više