Novosti

Politika

Prebojani grafiti na ulazu u splitsku školu

Na ulazu u Osnovnu školu Spinut osvanuli su mrzilački grafiti usmjereni protiv Srba i policije. Zahvaljujući reakciji građana, komunalna služba ih je ubrzo prebojila

Na ulazu u splitsku Osnovnu školu Spinut u subotu su primijećeni grafiti mrzilačkog karaktera: poznato stilizirano ‘U’ s križem u sredini te natpisi ‘I bez vrba, nema veze, vješat ćemo vas na breze, ubi Srbina’, ‘Ustaše Spinut’ i ‘Panduri pičke plaćene 1312’.

Zabrinuta građanka koja je uočila grafite objavila je njihove fotografije u Facebook grupi ‘Svi mi iz Spinuta’, a uskoro se javio i Andrija Čaljkušić, predsjednik Gradskog kotara Spinut iz redova HDZ-a te voditelj operative splitske komunalne tvrtke Čistoća. Čaljkušić je napisao da je ravnateljica škole Sanja Čagalj ‘u kontaktu sa službama koje će prepiturat zidove s uvredljivim napisima’.

Oko 15:30 prošetali smo do Osnovne škole Spinut gdje smo zatekli radnika, koji nam je rekao da je zaposlenik Grada te da je došao prebojiti zidove.

Gradu Splitu, kao osnivaču škole, poslali smo upit jesu li štetu nastalu uvredljivim grafitima koje se može okarakterizirati kao govor mržnje prijavili policiji. Isti upit poslali smo Andriji Čaljkušiću te ravnateljici Sanji Čagalj. Od policije smo također zatražili informaciju jesu li dobili prijavu i što namjeravaju poduzeti po tom pitanju. Odgovore ćemo objaviti kada ih dobijemo.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više