>

novosti logo

Piše N.J.

Proslava Sv. Nikole, dana i krsne slave VSNM Velike Gorice

Na obilježavanju je istaknuta podrška gradskih vlasti koje su Vijeću osigurale prostor u centru grada i uključile ih u gradski proračun, tako da imaju sredstva za rad

Gradsko Vijeće srpske nacionalne manjine u Velikoj Gorici 19. decembra obilježilo je svoj dan i krsnu slavu - Sv. Nikolu.

- Tokom godine koja je na izmaku naše VSNM imalo je niz aktivnosti, počevši od proslave Međunarodnog dana žena, posebno zato što je od 15 članova Vijeća devet žena - rekao je u svom govoru predsjednik Dragoljub Geratović.

- Održani su i manjinski izbori, a zajedno sa VSNM Zagrebačke županije organizirali smo niz manifestacija i učestvovali na komemoracijama i obilježavanjima godišnjica iz naše prošlosti. - Bitno je da smo ostvarili suradnju s drugim manjinskim vijećima, ali i vijećima drugih nacionalnih manjina u gradu - rekao je Geratović, naglašavajući i dobru suradnju sa SNV-om. Istaknuo je i podršku gradskih vlasti koje su im osigurale prostor u centru grada i uključile ih u gradski proračun, tako da imaju sredstva za rad.

Skupu su prisustvovali predsjednici VSNM Zagrebačke, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije Dragiša Pilipović, Milan Mirčetić i Jovo Manojlović, brojni predsjednici i članovi VSNM-a gradova i općina u spomenutim županijama, kao i iz Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije, predstavnici grada Velike Gorice na čelu s Mirjanom Pontoni, kao i bošnjačke manjine u gradu.

Brojni govornici, čestitajući slavu domaćinu, naglašavali su značenje suradnje i druženja, te najavili nastavak aktivnosti u narednoj godini.

1/1