Novosti

Politika

Pupovac na novim plakatima s hrvatskom zastavom

Postavljeni predizborni plakati Milorada Pupovca s natpisom ‘Рођен u Hrvatskoj’ kao odgovor ekstremnim desničarima koji su uništili one s pitanjem ‘Znate li kako je biti Србин u Hrvatskoj’

Nakon što su u više gradova Hrvatske uništeni predizborni plakati Samostalne demokratske srpske stranke s natpisom ‘Znate li kako je biti Србин u Hrvatskoj’, ta je partija krenula u drugu fazu kampanje za evropske izbore. Na novim plakatima nalazi se fotografija predsjednik SDSS-a i nositelja liste Milorada Pupovca s hrvatskom zastavom i sloganom, ‘Рођен u Hrvatskoj’, na kojem se također koristi ćirilica.

Kako je rekao Pupovac, radi se o svojevrsnom odgovoru onima koji su na plakate šarali ustaške znakove i uvredljive poruke. ‘Plakati nisu bili samo išarani i uništeni, nego su korišteni za slanje poruka nasilja i najgoreg povijesnog iskustva koje su Srbi imali. Zato smo u ovom drugom dijelu kampanje odlučili odgovoriti takvima, ali i drugima, koji o tome misle pozitivno i negativno, na način da istaknemo nešto što se počesto zaboravlja, ali i ne zna - a to je da su Srbi ovdje rođeni, da je Hrvatska zemlja njihova porijekla i da je smatraju svojom zemljom, neovisno što postoje oni koji smatraju da su Srbi u Hrvatsku došli jučer i da bi je sutra trebali napustiti’, komentirao je Pupovac za medije. Također je poručio da SDSS ‘vodi kampanju za ovu zemlju, za sebe u ovoj zemlji i za pristojan položaj svih nas u Evropskoj uniji’.

Prvi čovjek SDSS-a prije dva dana, prilikom posjeta Virovitičko-podravskoj županiji, fotografirao se dok sjedi na traktoru kako bi protestirao protiv vrijeđanja protjeranih Srba i upozorio na nekažnjeno šaranje po plakatima po kojima su ekstremni desničari pisali ‘Pali traktore’ poručujući da Srbima da napuste Hrvatsku. Pupovac je rekao da je isprobao traktor, jer namjerava uskoro na put, ali ne tamo gdje ga tjeraju desni ekstremisti, nego u Brisel, kako je napisao SDSS u objavi na Facebooku.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više