Novosti

Politika

Pupovac: U Hrvatskoj postoji tolerancija prema nasilju

Kod nas postoji neka vrsta tolerancije prema nasilju u različitim oblicima. Postoji tolerancija prema govoru mržnje, prema porukama koje mogu poticati na nasilje i nerijetko postoji neodovoljna spremnost da se sankcionira nasilje na adekvatan način, kazao je Milorad Pupovac komentirajući sukob navijača i policije na autocesti

Large pupovac

Milorad Pupovac (foto N1 televizija)

Komentirajući prekjučerašnje nerede na autocesti između Zagreba i Splita, kraj odmorišta Desinec, između navijača Hajduka i pripadnika policije, u kojima su mecima iz pištolja propucana četiri navijača, a više desetaka i policajaca i navijača je ozlijeđeno, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac kazao je da u Hrvatskoj postoji neka vrsta tolerancije prema nasilju u različitim oblicima.

"Razlike ne bi smjele završavati ovakvom vrstom izgreda i ovakvom vrstom opasnih sukoba policije i navijača. Blokiranje cesta, dolaženje do situacije da se mora koristiti vatreno oružje je sasvim sigurno nešto što se mora izbjeći. Ovo bi morala biti poruka za sve u Hrvatskoj, za navijače da treba poštivati predstavnike zakona, za predstavnike zakona da pozovu sve one, prvenstveno kubove i one koji klubove podržavaju financijskim sredstvima, da rade s navijačima da se stvara drugačija kultura nego što ovog trenutka imamo", rekao je Pupovac.

"Kod nas postoji neka vrsta tolerancije prema nasilju u različitim oblicima. Postoji tolerancija prema govoru mržnje, postoji tolerancija prema porukama koje mogu poticati na nasilje i nerijetko postoji neodovoljna spremnost da se sankcionira nasilje na adekvatan način”, kaže na pitanje kažnjava li se huligane za izgrede preblago", zaključio je Pupovac.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više