Novosti

Kronika

Рaд дo бeскoнaчнoсти

У Плaшкoм je oдржaнa 8. прoширeнa сjeдницa Прeдсjeдништвa Виjeћa српскe нaциoнaлнe мaњинe Kaрлoвaчкe жупaниje уз присуствoвaњe српскoг дoжупaнa Mиркa Maртинoвићa

H5sc9ogohd2q0u44ymiigtfba20

Sjednica u Plaškom

U Plaškom je održana 8. proširena sjednica Predsjedništva Vijeća srpske nacionalne manjine Karlovačke županije uz prisustvovanje srpskog dožupana Mirka Martinovića. Usvojeni su izvještaj o aktivnostima u posljednja tri mjeseca, plan rada do kraja godine, plan rada za narednu godinu kao i financijski plan za 2021.

- Aktivnosti i planovi ovise o stanju pandemije korona virusa, pa je planirane akcije bilo teško izvršiti ali i planirati budući rad - rekao je Ilija Matijević, predsjednik VSNM-a Karlovačke županije.

U trećem kvartalu predstavnici Vijeća su bili u Donjem Skradu gdje su s potpredsjednicom SNV-a Anetom Vladimirov snimali prilog o nevinim civilnim žrtvama Oluje. Obilježeni su Krsna slava i Dan županijskog vijeća te općinskog i gradskog vijeća u Saborskom i Slunju. Prisustvovalo se komemoraciji za žrtve Oluje u Dvoru kao i sjećanju na 5.000 Srba ubijenih u Velikoj Kladuši 1941. Članovi će sudjelovati na komemoracijama u Partizanskoj Drežnici 21. novembra i u Prkosu 21. decembra, te će obilježiti tradicionalne vjerske praznike Malu gospojinu, Pokrov presvete Bogorodice, Mitrovdan, Aranđelovdan kao i Svetog Nikolu.

- Petero od osam predsjednika gradskih i općinskih vijeća u županiji, iz Karlovca, Ogulina, Vojnića, Plaškog i Saborskog, iznijeli su presjek dosadašnjih aktivnosti. Kako stvari sada stoje, 18 godina od donošenja Ustavnog zakona - ima da radimo u beskonačnost. Od donošenja i usvajanja svih zakona koji su teoretski dobri, u praksi nema doslovne provedbe. Kao da se vrtimo u krugu. Tako da i dalje na provedbi tih zakonskih odredbi moramo uporno raditi – rekao je Ilija Matijević.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više