Novosti

Politika

Radnička fronta: Protivimo se slanju hrvatskih vojnika u Ukrajinu

Hrvatska uopće ne bi trebala biti dio NATO-a, jer to sudjelovanje predstavlja samo trošak i način da ljudstvo HV-a posluži kao topovsko meso u igrama velikih sila, prvenstveno SAD-a, smatraju u Radničkoj fronti

Large peovic

Katarina Peović, Radnička fronta (foto Damir Špehar/PIXSELL)

Radnička fronta poslala je priopćenje o trenutnoj krizi u Ukrajini, u kojemu navodi da se protivi bilo kakvom slanju hrvatskih vojnika u tu zemlji jer bi oni tamo služili "isključivo interesima američke elite i vojno-industrijskog kompleksa, a ne narodu Ukrajine i Evrope".

Smatraju da se podaci o stanju u toj zemlji iznose tendenciozno, te da se "stanovništvo Hrvatske kroz medije konstantno straši navodno prijetećom Rusijom".

"Pogledajte samo kako se mediji odnose prema izjavi Zorana Milanovića koji se usprotivio sudjelovanjem Hrvatske u tom sukobu. Napominjemo da smo oštro kritizirali njegove ranije izjave, kao i to da našu podršku općenito ne uživa, ali ne podržavamo ni huškački diskurs. Smatramo indikativnim to da su njegove riječi, isključivo usmjerene protiv huškanja na Rusiju i hrvatskog angažmana u Ukrajini, izvrgnute ruglu i prikazane kao još jedne u nizu izjava kakvima je sklon u posljednje vrijeme", smatraju u Radničkoj fronti.

NATO savez smatraju reliktom hladnog rata koji danas služi uglavnom američkim interesima, a Hrvatska uopće ne bi trebala biti njegov dio jer to sudjelovanje 'predstavlja samo trošak i način da ljudstvo Hrvatske vojske služi kao topovsko meso u igrama velikih sila, prvenstveno SAD-a'.

U Radničkoj fronti podsjećaju da se NATO savez širio na istok unatoč prethodnim dogovorima s tada još postojećim SSSR-om, dok Ruska federacija nije iskazivala ekspanzionističke namjere, već uglavnom djelovala reaktivno. Iako se ne slažu s politikama ruskog vodstva, u Radničkoj fronti tvrde kako se agresivni potezi mahom mogu pripisati strani Zapada, odnosno SAD-a.

Drže da se američka vanjska politika u posljednje vrijeme pokazuje sve agresivnijom, te smatraju da se i Rusiji i Kini može svašta zamjeriti, ali ne vjeruju u iskrenost američke borbe za demokraciju i ljudska prava kada se iz SAD-a govori o tim zemljama. "Iza toga uvijek stoje isključivo korporativni interesi", iznose iz RF-a te podsjećaju na ono što je nakon proklamirane borbe Zapada za ljudska prava uslijedilo u Libiji, koja je još uvijek u kaosu, kao i na laži o oružju masovnog uništenja u Iraku.

Za kraj su poručili da se nadaju mirnom rješenju sukoba u interesu naroda Ukrajine te još jednom odlučno ponovili protivljenje ikakvom sudjelovanju u potencijalnom sukobu i aktivnostima NATO-a općenito.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više