Novosti

Politika

SDSS predao liste

Učinit ćemo sve da na ovim izborima osvojimo znatno veći broj glasova nego prije četiri godine, a surađivat ćemo s onima koji kampanju ne temelje na širenju mržnje prema Srbima, kazao je Milorad Pupovac

Large sdss sabor

Kandidatkinje i kandidati SDSS-a (foto SDSS/Facebook)

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) u četvrtak je predala Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijske liste za nadolazeće parlamentarne izbore koji će se održati 17. travnja. SDSS je predstavio troje kandidata i kandidatkinja te troje zamjenika. Prvi na listi je Milorad Pupovac, a njegov zamjenik je Dejan Mihajlović, dožupan Karlovačke županije. Druga je Dragana Jeckov, dok je za njenog zamjenika postavljen Jugoslav Vesić, načelnik općine Erdut. Treća kandidatkinja je Anja Šimpraga, dosadašnja potpredsjednica Vlade, a njen zamjenik je Boris Milošević.

Kako je naveo Milorad Pupovac, SDSS će učiniti sve da na ovim izborima ne samo da ponovi rezultat od prije četiri godine, nego da osvoji znatno veći broj glasova.

- Uzdamo se da ćemo u naredne četiri godine raditi u boljoj političkoj atmosferi i u zemlji i u Saboru. Za zastupnike nacionalnih manjina, naročito za zastupnike srpske nacionalne manjine, to je iznimno važno, da bude što manje izrečenog na rubu govora mržnje ili širenja predrasuda i stigmatiziranja nacionalnih manjina. Tolerantna atmosfera je važna kako bi njihovi predstavnici mogli raditi i donositi vlastite odluke. U protekle četiri godine to nije bilo tako - kazao je Pupovac.

Izjavio je da će SDSS biti posvećen potrebama srpske zajednice, sredinama u koji oni žive, od ruralnih do urbanih.

- Bit ćemo posvećeni i tome da hrvatsko društvo bude otvoreno i da širimo pozitivne vrijednosti. Za nas, kao manjinsku stranku, ta dva cilja će biti od presudne važnosti u političkom djelovanju. Surađivat ćemo s onima koji su nam bliži u odnosu na one koji svoju kampanju temelje širenjem mržnje prema SDSS-u i predstavnicima Srba, kao i prema Srbima općenito - naveo je Pupovac i zaključio da će odluku o koaliranju donijeti nakon izbora.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više