Novosti

Društvo

Слaвa зa Kрижeвчaнe

ВСНM Грaдa Kрижeвaцa прoслaвилo je свojу крсну слaву Свeти Вaсилиje Oстрoшки у Друштвeнoм дoму у Вojaкoвaчкoм Oсиjeку кoд Kрижeвaцa

Large informator slava  %c4%87irilica

Slavlje VSNM-a Križevaca

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Križevaca (VSNM), i ove godine, 12. maja, proslavilo je svoju krsnu slavu Sveti Vasilije Ostroški u Društvenom domu u Vojakovačkom Osijeku kod Križevaca.

Pored vijećnika i vijećnica križevačkog Vijeća, slavskoj svečanosti prisustvovali su predstavnici rasinjskog, križevačkog i sokolovačkog te zagrebačkog, samoborskog i varaždinskog VSNM-a, stanovnici Vojakovačkog Osijeka i drugi građani. Nakon tradicionalne vjerske ceremonije posvećenja slavskog kolača koju je izveo koprivnički paroh Radovan Dimitrić, održani su govori domaćina i pojedinih uzvanika.

- Pozdravljam vijećnike, drage goste te stanovnike Vojakovačkog Osijeka koji su se potrudili da nam ovaj dan prođe u najboljem društvu i da se što bolje osjećamo. Predstavljam i mlado Srpsko kulturno društvo Prosvjeta - pododbor Veliki Poganac - rekla je Goranka Manojlović, predsjednica VSNM-a Grada Križevaca. Biranim riječima na skupu se obratio učitelj iz Vojakovačkog Osijeka Tihomir Pleša za koga je Goranka Manojlović istaknula kako je "čovjek koji voli srpski narod, sa njime se druži i pomaže kad god je potrebno".

- Drago mi je da ste ovdje i da su mladi ovdje jer ono na mladima svijet ostaje je istinito. Kao što kažem, nije bitan datum nego ljudi koji su u zajedništvu - kazao je Pleša.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više