Novosti

Društvo

Успjeлa прoслaвa

У oргaнизaциjи Виjeћa српскe нaциoнaлнe мaњинe Koпривничкo-крижeвaчкe жупaниje, удружeњa жeнa Вeлики Пoгaнaц и групe мjeштaнки из Вojaкoвaчкoг Oсиjeкa, у oвoм пoткaлничкoм мjeсту oбиљeжeнa je прoслaвa Meђунaрoднoг дaнa жeнa

Large 1

Slavlje u Vojakovačkom Osijeku

U organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije (VSNM), udruženja žena Veliki Poganac i grupe mještanki iz Vojakovačkog Osijeka, u ovom potkalničkom mjestu obilježena je proslava Međunarodnog dana žena.

Predsjednik Jovo Manojlović je ženama čestitao njihov dan, zaželio im sreću u privatnom i poslovnom životu. Ukazao je i na planove Vijeća u budućnosti, a od trenutnih aktivnosti izdvojio je rad na osnivanju kulturnog srpskog centra u Velikom Pogancu. U drugom dijelu proslave koji je bio rezerviran za veselu atmosferu uz narodnu muziku i uživanje u tradicionalnim jelima i piću, zadužene su bile žene iz redova domaćina.

Mirjana Gojković iz Prkosa u Opštini Rasinja izrazila je pohvale za organizaciju i program proslave, na kojoj se okupio veliki broj žena iz potkalničkog i podravskog kraja. Riječima zahvale pridružila se i predsjednica VSNM-a Grada Križevaca Goranka Manojlović.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više