>

novosti logo

Piše R. I.

SNV: Osuđujemo napad na Tomislava Š.

Riječ je samo o jednom u nizu napada motiviranih etničkom netrpeljivošću koji zbog sve većeg stupnja netolerancije, neprepoznavanja i nekažnjavanja govora mržnje postaju sve učestaliji u našem društvu, navodi se u priopćenju Srpskog narodnog vijeća povodom napada koji se dogodio u Vukovaru

Srpsko narodno vijeće najoštrije osuđuje fizički napad na dvadesetogodišnjeg Tomislava Š. koji se u Vukovaru dogodio u ranim jutarnjim satima u nedjelju, 14. februara.

Sve upućuje na to da su napadači srpske nacionalnosti bili motivirani etničkom netrpeljivošću, odnosno hrvatskom nacionalnošću žrtve. Riječ je samo o jednom u nizu takvih napada koji zbog sve većeg stupnja netolerancije, neprepoznavanja i nekažnjavanja govora mržnje postaju sve učestaliji u našem društvu. Posebno smo zabrinuti što se etnički motivirani napad dogodio u ratnim naslijeđem opterećenom Vukovaru.

Kao pripadnici srpske zajednice u Hrvatskoj, čiji su članovi posljednjih godina u najvećem broju žrtve takvih napada, posebno suosjećamo sa napadnutim Tomislavom i njegovom obitelji i izražavamo nadu da će počinitelji biti adekvatno procesuirani i kažnjeni, poručuju iz SNV-a.

1/1