>

novosti logo

Piše N.J.

Sportski susreti Srba sjeverozapadne Hrvatske

Četvrti sportski susreti Vijeća srpske nacionalne manjine sjeverozapadne Hrvatske, održani u Čukovcu, okupili su oko 120 sportašica i sportaša

Društveni dom u Čukovcu bio je 12. oktobra poprište već tradicionalnih sportskih susreta Vijeća srpske nacionalne manjine sjeverozapadne Hrvatske. Manifestacija je okupila oko 120 pripadnika srpske zajednice, a domaćin je bio VSNM Varaždinske županije na čelu s Milanom Mirčetićem.

- Ovo su četvrti po redu susreti, a osim iz Varaždinske, na njima učestvuju i predstavnici iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke, Međimurske i Sisačko-moslavačke županije. Odaziv je bio velik usprkos poljoprivrednim poslovima koji su u ovo vrijeme jesenske berbe i sjetve u punom jeku. Takmičili smo se u malom nogometu, pikadu, belotu i potezanju užeta, a pobjednici su dobili priznanja jer za medalje i pehare nismo imali novaca, rekao je Mirčetić, ističući da je zahvalan vlastima županije i Ludbrega na pomoći, kao i zamjeniku župana Robertu Vugrinu na dolasku i otvaranju susreta.

Vrijeme je bilo prekrasno, a i pored visoke trave i neravnog terena, dečki su uživali u malom nogometu, rekao je Mirčetić, ističući da su ovakvi susreti vrlo korisni i da bi bilo dobro da se prošire na čitavu Hrvatsku.

Da se ne svede sve samo na sport, pobrinula se i prvakinja HNK Varaždin Jagoda Kralj Novak, inače vijećnica VSNM-a Varaždinske županije, koja je izvela predstavu ‘Singerica‘.

1/2