Novosti

Kronika

Prijateljski susret NK Botinec i NK Rujevac

Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj još je jednom uspjelo pokazati kako sport ne poznaje granice i ne priznaje međuetničke netrpeljivosti preko utakmice zagrebačkog NK Botinca i NK Rujevca iz Dvora na Uni

Large tekma

Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj organiziralo je prijateljsku utakmicu između zagrebačkog NK Botinca i NK PPG Rujevac kraj Dvora na Uni. Susret dva kluba, čiji timovi dosad nikad nisu zaigrali skupa, održao se u subotu, 3. jula, a domaćin je bio NK Botinec koji je odnio i pobjedu.

Organizatori utakmice su i ovog puta uspjeli pokazati kako sport ne poznaje granice i ne priznaje međuetničke netrpeljivosti, samim tim što su se na terenu, i izvan njega, upoznali timovi iz različitih liga i područja Hrvatske. NK Botinec se nalazi u 1. zagrebačkoj ligi, a NK Rujevac u 2. županijskoj ligi Sisačko-moslavačke, a čine ga igrači pripadnici srpske nacionalne manjine.

Okupljene na terenu pozdravio je Boris Milošević, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Trener NK Rujevca Perica Vujčić u izjavi za Novosti je kazao da je utakmica bila odlična te da su oduševljeni gostoprimstvom domaćina.

- Poslije utakmice smo se družili uz roštilj i piće. Drago nam je da smo upoznali momke iz Botinca i još jednom se zahvaljujemo Sportskom rekreativnom društvu koji je uspješno organizirao ovaj susret - rekao je Vujčić.

Dodao je da im podrška i pomoć ovog Društva itekako znači, s obzirom na financijske probleme koje je klub imao prijašnjih godina.

Osim toga, klub u radu podržava i općina Dvor na Uni. Vujčić je rekao da im je najveći problem odlazak igrača koji u potrazi za boljim životom idu u inozemstvo. Njihov klub ima dugu povijest: osnovan je 1977. i ponio je ime Prva partizanska gimnazija, po istoimenoj školi u Rujevcu koja je otvorena za vrijeme NOB-a. Djelovao je do 1995., a onda je nanovo osnovan 2004. kada su se u Rujevac vratili izbjegli Srbi.

Milan Martinović, predsjednik Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj, izjavio je da ovo nije zadnji susret timova iz Botinca i Rujevca. S predstavnicima klubova razgovarali su da utakmice između njih postanu neka vrsta tradicije, pa su već sada pozvali momke iz Botinca da dođu u Rujevac 19. avgusta, na Preobraženje, na njihovu godišnju manifestaciju.

- Mi kao Društvo imamo odličnu suradnju s ekipom iz Rujevca, vrlo lako dogovaramo susrete. I ovu utakmicu smo u kratkom roku isplanirali. Za daljnje pripremamo manifestaciju "Zelena noć" koja će se održati zadnji vikend u julu, u Vojniću. Tu ćemo pokušati napraviti utakmicu između NK Petrove Gore i nekog zagrebačkog kluba. Još uvijek radimo na pripremi utakmice u septembru u Bijelom Brdu. Trenutno imamo povoljnu epidemiološku situaciju, stoga se nadam da će sve ići po planu - zaključio je Milan Martinović.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više