Novosti

Kronika

Срeдствa зa рaзвoj друштвa

Други нaтjeчaj Лoкaлнe aкциjскe групe (ЛAГ) Бaрaњa: Пoдузeтници, удругe и jeдиницe килaкнe сaмoупрaвe мoгу ‘oсвojити’ дo 15.000 eурa пoтпoрe ЛAГ-a

2baay07s3noz8cdpai3wkvsr646

Belomanastirska zgrada 'Ljepotica' u kojoj je sjedište LAG-a Baranja

Početkom aprila 2018. godine LAG Baranja sa sjedištem u Belom Manastiru objavio je, i kasnije uspješno proveo, prvi natječaj iz svoje Lokalne razvojne strategije (LRS) za mjeru 1.1.4. ‘Potpora osnaživanju postojećih mikro i malih poljoprivrednih gospodarstava’. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po tom natječaju bio je 1.562.988 kuna. Posljednjeg dana prošle godine LAG Baranja je na svojoj veb-stranici objavio i drugi natječaj iz LRS, ovaj put za provedbu mjere 3.1.1. ‘Potpora za ulaganja u društvenu infrastrukturu i proširenje lokalnih temeljnih usluga’.

Predmet natječaja odnosi se na cijelu Baranju, tj. na općine Bilje, Čeminac, Darda, Draž, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Petlovac, Popovac te Grad Beli Manastir i dio Grada Osijeka, odnosno na naselja Tvrđavica i Podravlje koja se nalaze s lijeve obale rijeke Drave.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava u ovom natječaju je 255.000 eura (1.908.624 kune), a najniža ukupna vrijednost projekta i javne potpore iznosi 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Najviša ukupna vrijednost javne potpore po projektu također iznosi 15.000 eura, a ukupna vrijednost projekta ne smije biti veća od 100.000 eura.

Rok za podnošenje prijava je od 28. januara do 28. februara 2019. godine. Prijave se šalju na adresu LAG-a isključivo preporučenom pošiljkom s povratnicom. Ostali detalji natječaja mogu se pronaći na LAG-ovoj veb-stranici, a nama preostaje da još preciziramo ko su prihvatljivi prijavitelji: (1) jedinice lokalne samouprave (JLS), (2) trgovačka društva u većinskom vlasništvu JLS, (3) javne ustanove neprofitnog karaktera u kojima su osnivači JLS, (4) udruge koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo, (5) vjerske zajednice koje imaju organizacijski oblik na lokalnom nivou i koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i (6) lokalna akcijska grupa.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više