Novosti

Kronika

Стaдиoн у грaдњи

Грaд Бeли Maнaстир прeдстaвиo прojeкт "Грaдски спoртски пaрк": Рeaлизaциjoм цeлoг прojeктa oсигурaт ћe сe спoртскa и друштвeнa инфрaструктурa у зajeдници

Large 5

Projekcija novog gradskog stadiona

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, uz podršku Europske komisije, i petu godinu zaredom organizovalo je informativno-edukativnu kampanju "Dani otvorenih vrata EU projekata" održanu u razdoblju od 20. do 30. novembra. Cilj je bio najširoj javnosti predstaviti projekte koji su dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, preduzetništvo, saobraćaj, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam i zdravlje.

Grad Beli Manastir ove je godine učestvovao u informativno-edukativnoj kampanji virtualnim predstavljanjem izgradnje stadiona u sklopu projekta Gradski sportski park koji je deo Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Opštine Darda. Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava između Grada Belog Manastira, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Središnje financijske agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, potpisan je 3. jula 2020. godine, ukupna vrijednost projekta iznosi 32,2 miliona kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 24,1 miliona kuna. Gradski sportski park realizuje se na dva mesta: na lokaciji postojećeg gradskog stadiona gde je započela izgradnja novog objekta s borilištima, a već izgrađen gradski bazenski kompleks koristi se u svrhu sporta i rekreacije u vodenim sportovima.

Realizacijom celog projekta osigurat će se sportska i društvena infrastruktura lokalnoj zajednici, posebno sportistima, rekreativcima i deci. Izgradnju infrastrukture dopunit će planirani soft projekti, provedbom kojih će sama infrastruktura dodatno oživeti, a aktivnostima će biti obuhvaćene sve strukture zajednice, posebno deca i mladi koji će kroz provođenje aktivnosti biti uključeni u razvoj sportsko-rekreacijskih aktivnosti.

Radovi na izgradnji prve lokacije, gradskih bazena, započeli su 4. novembra 2019. godine, a završeni su pre roka, 27. jula 2020. godine. Tako su gradski bazeni otvoreni za kupače u avgustu 2020. godine, a njihova vrednost iznosila je više od 16 miliona kuna. Deo sredstava za izgradnju gradskih bazena osigurala je Osječko-baranjska županija kroz iznos od milion kuna.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više