Novosti

Kronika

Стaнoви зa избjeглицe 

Oствaривaњe рeгиoнaлнoг прoгрaмa стaмбeнoг збрињaвaњa: Пoстaвљeн кaмeн тeмeљaц у бeoгрaдскoм нaсeљу Oвчa зa избjeглицe из Хрвaтскe и БиХ

I5r2u98ae0vbfgrz71mutzo2cj7

Položen kamen temeljac u beogradskom naselju 

U beogradskom naselju Ovča 9. rujna postavljen je kamen temeljac za izgradnju 235 stanova namijenjenih izbjeglicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje imaju prebivalište na teritoriju Beograda.

Vrijednost projekta je 9,8 milijuna eura, a od toga je 5,5 milijuna obezbjeđeno iz donatorskog fonda Regionalnog stambenog programa, dok je drugi dio sredstva osigurao Grad Beograd. Ceremoniji polaganja kamena temeljca su prisustvovali brojni zvaničnici iz Srbije i regiona, te predstavnici međunarodnih organizacija.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji pothvat Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji ima za cilj obezbjeđivanje trajnih stambenih rješenja za 27.000 izbjegličkih porodica u Srbiji, odnosno za ukupno 74.000 ljudi u regionu i navedenim zemljama. Od tog broja ,16.780 porodica koje broje oko 45.000 ljudi, nalazi se u Republici Srbiji.

Pored Borče, Ovča je jedno od beogradskih prigradskih mjesta gdje je nastanjen veliki broj doseljenih, tako da će ovaj projekt pomoći u trajnoj integraciji, nakon više od 20 godina, izbjeglih i prognanih na teritoriji Republike Srbije.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više