Novosti

Kultura

Свeти Никoлa у Пaкрaцу

Нaшa je тeжњa дa сe oтвaрaмo и прeмa другимa тe дa нa нaшим мaнифeстaциjaмa учeствуjу и припaдници вeћинскoг нaрoдa, рeкao je Никoлa Ивaнoвић пoвoдoм гoстoвaњa KУД-a Пaклeницa нa мaнифeстaциjи "Свeти Никoлa дjeци"

Large pakrac 1

S manifestacije u Pakracu

U organizaciji VSNM-a Pakraca i Lipike, te pododbora Prosvjete u Pakracu je 17. decembra organizirana manifestacija "Sveti Nikola djeci". Tom prilikom nastupili su dječja folklorna sekcija i seniorska pjevačka sekcija pododbora, djeca recitatori te gosti iz KUD-a Paklenica kod Novske, pod vodstvom Vlade Žižeka. Sveštenik Aleksandar Crnogorac osveštao je slavski kolač i koljivo te održao prigodnu besjedu, a na kraju programa djeci su podijeljeni i paketići.

U svom govoru požeško-slavonski dožupan i predsjednik pododbora Prosvjete Nikola Ivanović naglasio je značaj suradnje srpskih organizacije, uključivši i Prosvjetu sa SPC-om, ali i s KUD-ovima iz redova većinskog naroda.

- Naša je težnja da se otvaramo i prema drugima te da na našim manifestacijama učestvuju i pripadnici većinskog naroda. Ne želimo da se zatvaramo, već kao što živimo zajedno da i kroz kulturne manifestacije zajednički predstavljamo kulturu i običaje našeg kraja. Neka ovo bude početak i naša nit vodilja, pa da u narednim godinama vidimo i druge KUD-ove koje će nastupati na našim programima - rekao je i u ime srpske zajednice zahvalio Vladi Žižeku na podršci u radu sa djecom, kao i Tajani Kovačević Kovačić na radu s folklorašima.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više