Novosti

Kronika

Tri projekta za Plaški

Saradnja Karlovačke županije i Općine Plaški: Prema dogovoru županijskih i općinskih predstavnika, Plaški će u narednom periodu dobiti dječji vrtić, apoteku i društveni centar

Large 4

Projektna podrška za Plaški (foto Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)

Tri značajna programa i projekta za stanovnike Općine Plaški prošlog su tjedna dogovoreni sa Karlovačkom županijom. Održan je sastanak zamjenice županice Vesne Hajsan Dolinar i srpskog dožupana Dejana Mihajlovića sa vodstvom Općine Plaški, načelnikom Perom Damjanovićem (SDP), predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom Šegom (HDZ) te saradnikom na projektima i kandidatom DSS-a na posljednjim izborima za srpskog dožupana Dušanom Predovićem.

Radi se o formiranju dječjeg vrtića i apoteke u Plaškom te uređenje zgrade koju stanovnici zovu "Učiona". Dogovorena je saradnja u pripremi prostora za uređenje dječjeg vrtića i to u sklopu Osnovne škole Plaški, a shodno potrebama stanovnika pošto je Plaški za sada jedina jedinica lokalne samouprave koja nema riješen problem vrtića i predškolskog odgoja. Formiranje vrtića pri školama pokazalo se kao uspješna demografska mjera, koja je omogućila i zapošljavanje roditelja jer se imao tko brinuti za djecu dok oni rade.

Ovim projektima će se omogućiti i otvaranje apoteke za bolje snabdijevanje lijekovima te ostalim medicinskim proizvodima i pomagalima. Apoteka će biti smještena pored ambulante, a prostor će se urediti za početak rada do kraja 2021. godine. Uređenje "Učione" u centru mjesta treći je projekt. Prostor bi bio višenamjenski i služio bi kao društveni i kulturni centar, kongresna dvorana i muzej. Idući konkursi uslijedit će za period 2021. -2027. godine.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više