Novosti

Kronika

U ime suživota

Jozo Režić, lokalni poduzetnik i razvojačeni hrvatski branitelj, prilikom susreta s izaslanstvom Vijeća srpske nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije još je jednom izrazio uvjerenje da ne postoji granica koja dijeli građane hrvatske i srpske nacionalnosti

E5aggnz7ogf47qqwl7uxpcuwpgt

Jozo Režić i Marko Tomašević

Izaslanstvo Vijeća srpske nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije, predvođeno predsjednikom Vijeća prof. dr. Markom Tomaševićem, posjetilo je prošle subote, uoči pravoslavnog Uskrsa, Maovice pokraj Vrlike. Poziv im je uputio lokalni poduzetnik, inače prvi zapovjednik Specijalne policije PU Splitsko-dalmatinske i razvojačeni hrvatski branitelj Jozo Režić. Najveći vjerski blagdan Režić je iskoristio kao prigodu da još jednom izrazi svoje uvjerenje da ne postoji granica koja dijeli građane hrvatske i srpske nacionalnosti na vrličkom području, kao ni na bilo kojem drugom.

Svoju čvrstu opredijeljenost za miran suživot Režić je dokazao i prošle godine kada je nakon uskršnje liturgije s dvogodišnjim unukom na ramenima došetao među pravoslavne vjernike okupljene pred crkvom Svetog oca Nikolaja i uputio im čestitku.

- Pravoslavna braćo! Dolazim vam u svoje ime i ime svog unuka, u ime gradonačelnika Vrlike, cilog vrličkog puka i svih sljepaca koji ne pogodiše put prema vama, da vam čestitam Uskrs - kazao je tom prigodom Režić.

Režić je iznimno aktivan na društvenim mrežama gdje progovara o aktualnim problemima toga područja.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više