Novosti

Društvo

У пoсeти Вукoвaру

Члaнoви Вeћa српскe нaциoнaлнe мaњинe Koпривничкo-крижeвaчкe жупaниje су рaзгoвaрaли и дружили сe сa прeдстaвницимa српскe зajeдницe нa истoку Хрвaтскe

Large informator  u poseti  %c4%87irilica

Križevčani u Vukovaru

Članovi Veća srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije posetili su 7. aprila Vukovar, gde su razgovarali i družili se sa predstavnicima županijskog manjinskog veća, kao i ostalim predstavnicima srpske zajednice na istoku Hrvatske.

- Cilj posete bio je da se upoznamo sa organizacijom rada gradskog i županijskog veća, te na koji način deluju za dobrobit srpske zajednice - rekao je predsednik srpskog Veća Koprivničko-križevačke županije, Jovo Manojlović.

Mnoge stvari koje su im prezentovane u Vukovaru, kako je rekao, u budućnosti će nastojati da primene u radu svog manjinskog veća. Gosti iz severozapadne Hrvatske posetili su Srpski dom, gde im je rad ustanove u kulturi predstavio direktor Nebojša Vidović.

Sa zamenicima gradonačelnika Vukovara i vukovarsko-sremskog župana, Srđanom Kolarom i Srđanom Jeremićem, razgovarali su o političkoj organizovanosti Srba. Tokom razgovora u Zajedničkom veću opština, predsednik Dejan Drakulić upoznao ih je sa dosadašnjim rezultatima rada, kao i s aktivnostima Srpskog kulturnog centra te biblioteke Zaharije Orfelin, koji deluju unutar ove srpske institucije.

Boravak u Vukovaru, predstavnici Koprivničko-križevačkog veća iskoristili su da prisustvuju jutarnjoj službi u crkvi svetog oca Nikolaja, a završili ga posetom hramu Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj vodi.

Predsednik VSNM-a Vukovarsko-sremske županije Svetislav Mikerević i sekretar Veća Dušan Latas su u ime domaćina, iskazali zahvalnost gostima što su pokazali interes za život na ovom području te najavili uzvratnu posetu.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više