Novosti

Kronika

Uhapšene tri osobe zbog napada na obitelj Jandrić

Kaznene prijave podnesene su protiv tri osobe koje su prije četiri mjeseca napali i opljačkali povratnički bračni par Jandrić u selu Mala Paukova na sunjskom području

Rj0c9lxmsmw1ho3x8lasqfw15d2

Kuća obitelji Jandrić

Policijska uprava sisačko-moslovačka podigla je kaznenu prijavu protiv dvije punoljetne i jedne maloljetne osobe zbog osnovane sumnje da su 15. januara ove godine počinili razbojništvo nad povratničkim bračnim parom Jandrić, Miljom (82) i Milošem (85).

Incident se dogodio u selu Mala Paukova na sunjskom području kada je troje maskiranih napadača upalo u kuću supružnika. Teško pokretne starce su zarobili, ukrali im ušteđevinu, a telefonsku vezu potrgali.

Kao što smo ranije pisali, Milja Jandrić se uspjela osloboditi uporno zubima čupajući zavezani plastični čvor na rukama. Pomoć i policiju supružnici su pozvali tek sljedeće jutro.

U priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Sisku se navodi da su maloljetnik (2002.), punoljetna ženska osoba (2000.) i punoljetnik (1996.) 15. januara 2020. oko 18.30 sati zajedno i po prethodnom dogovoru, znajući da oštećenici posjeduju veće iznose novca, vozilom došli do njihove kuće u namjeri da dođu do tog novca. 'Osumnjičenica je ostala u vozilu ispred kuće paziti da netko ne naiđe, dok su maloljetnik i punoljetni osumnjičenik, osnovano se sumnja, maskirani potkapama i rukavicama te držeći u ruci drvene palice, fizičkom snagom nasilno otvorili ulazna vrata kuće te prišli oštećenicima, vezali im ruke plastičnim konopcem, pa u cilju da spriječe moguće pozivanje pomoći, potrgali telefonsku vezu i pretražili kuću u potrazi za novcem', stoji u priopćenju državnog odvjetnika.

Razbojnici su u spavaćoj sobi ispod madraca u kutiji pronašli novčani iznos od 10.000,00 eura i 300 kuna koji su uzeli i zadržali za sebe, a prema procjeni policije žrtve su oštetili za protuvrijednost u iznosu od 74.410,30 kuna. Napadače se tereti za kazneno djelo razbojništva.

Nakon provedenog ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Sisku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv prvoosumnjičenika (1996.) zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac se s prijedlogom složio i protiv prvoosumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Maloljetnom napadaču određena je zabrana približavanja i uspostavljanje veze sa žrtvama, a iste mjere opreza određene su i 20-godišnjakinji koja je čuvala leđa napadačima.

Milja Jandrić za Jutarnji list je izjavila da ne zna odakle napadačima informacija da ona i muž posjeduju ušteđevinu. Jedini prihod para Jandrić je skromna socijalna pomoć pa se samo može pretpostaviti koliko dugo su štedili za crne dane.

'Policija me nije obavijestila nego sam tu sretnu vijest doznala od naroda jer takva vijest brzo se pročuje. Ne znam što da kažem. Ostali smo bez svega i jedva preživljavamo. Sami živimo i međusobni smo si oslonac. Kako spavam nakon svega? Mirno. Ne bojim se nikoga jer nikome ništa nisam ukrala niti sam ikome dužna', rekla je Milja.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više