Novosti

Kronika

Урeђeњe грoбљa

Нa кaрлoвaчкoм Жидoвскoм и Вojнoм грoбљу вршe сe рaдoви у укупнoj вриjeднoсти oд oкo 1,8 милиoнa кунa. Нa Жидoвскoм грoбљу сe и дaљe урeђуje мртвaчницa, a вриjeднoст рaдoвa je 750.000 кунa

Large 1

Židovsko groblje (foto Dominik Grgurić/PIXSELL)

Na karlovačkom Židovskom i Vojnom groblju vrše se radovi u ukupnoj vrijednosti od oko 1,8 miliona kuna. Na Židovskom groblju se i dalje uređuje mrtvačnica, a vrijednost radova je 750.000 kuna. Radi se o zemljanim radovima i uređenju kolničke konstrukcije, tesarskim i zidarskim radovima, hidro, toplinskoj i zvučnoj izolaciji, soboslikarskim, keramičarskim i stolarskim radovima koji će trajati još najmanje dva mjeseca. U prvoj fazi sanacije prošle su godine na mrtvačnici Židovskog groblja obnovljena ulazna vrata, vanjska stolarija i uređeno pročelje.

Svi ti radovi se izvode u konzultaciji sa karlovačkim Konzervatorskim odjelom Ministarstva kulture. U rekonstrukciji mrtvačnice na Vojnom groblju oformit će se vanjski trijem i zatvoreni prostor mrtvačnice prilagođen potrebama ispraćaja pokojnika. Za radove i rekonstrukciju mrtvačnice na karlovačkom Vojnom groblju utrošit će se više od milion kuna, a sve bi trebalo biti završeno negdje do oktobra. Inače, karlovačko Vojno, Židovsko i Pravoslavno groblje zapravo su spojeni u cjelinu.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više